Hlavní obsah

Košťál: S Haškem nemám problém

PRAHA

Šéf reprezentace a první místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál nebude na dubnovém výkonném výboru iniciovat odvolání trenéra Karla Brücknera. „Nechci dělat unáhlené kroky. Z dvojzápasu s Německem a Kyprem jsme chtěli alespoň čtyři body. Máme tři, což je proti předpokladům méně. Ale na druhou stranu jsme ve skupině druzí a situaci má mužstvo stále ve svých rukou,“ řekl Košťál Právu.

Článek

Trenér Brückner se zatím nevyjádřil a vzal si několik dní na rozmyšlenou. Situaci si chce v klidu vyhodnotit nejprve sám. „Dojdu k nějakému závěru a budeme o tom jednat s vedením svazu, ale také nehodlám dělat rozhodnutí bez hlubšího rozmyšlení a vlastní analýzy,“ uvedl po středečním zápase Brückner. „Pokud by přišel s tím, že chce sám končit, museli bychom to řešit okamžitě,“ připustil Košťál.

Brücknera by zřejmě nepřemlouval. Do červnového zápasu s Walesem tedy nelze změnu na místě trenéra očekávat a asi by to v této chvíli ani nebylo optimální řešení. Vzniklou situaci by musel narychlo řešit někdo, kdo s ní nemá nic společného a nezná do hloubky pozadí. Nyní by reprezentaci prospělo, kdyby hráči i vedení udělali opatření, aby se podobné problémy jako v posledních dnech už neopakovaly a celá věc se uzavřela. Nemá totiž smysl se v ní dál šťourat. „Taková opatření uděláme,“ souhlasil Košťál.

Spekuluje se o mnoha kandidátech

V případě prohry ve Walesu, což by znamenalo pro český tým zkomplikování situace ve skupině, však připouští nastolení otázky změny trenéra. „Nepředbíhejme, ale pokud by se to stalo, museli bychom se tím zabývat,“ uvedl šéf reprezentace. Spekuluje se o mnoha kandidátech. Padají jména jako Zdeněk Zeman, který je v Itálii momentálně bez angažmá, Vítězslav Lavička, Vlastimil Petržela, Zdeněk Ščasný, Jozef Chovanec, ale nejčastěji Ivan Hašek, působící momentálně v St. Etienne. Jenže se předpokládá, že zrovna jeho by Košťál jako trenéra nechtěl...

„V tomto případě je pro mne podstatný zájem reprezentace a osobní pocity jdou stranou. Ivan Hašek proti mně sice kandidoval na funkci předsedy svazu, ale to je jiná kapitola. Pokud by převládl názor, aby mu byla funkce nabídnuta a on ji přijal, nemám s tím problém. Nejsme sice kamarádi, ale myslím, že jako racionálně myslící lidé bychom se dokázali ve prospěch věci dohodnout. Z mé strany to určitě platí,“ zdůraznil Košťál.

Reklama

Související témata: