Hlavní obsah

Trenér Brückner bude u reprezentace pokračovat

PRAHA

Trenérem fotbalové reprezentace zůstane podle očekávání i v další části kvalifikace mistrovství Evropy Karel Brückner. Po schůzce vedení národního týmu to v úterý oznámil jeho manažer Vlastimil Košťál, podle kterého se o případném odvolání kouče ani nemluvilo. Podle funkcionáře se především vyhodnocovaly poslední dva zápasy reprezentace.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Vedení národního týmu se v úterý sešlo k obvyklému hodnocení posledních zápasů. Zabývalo se nejen trenérovou analýzou, ale i dalšími organizačními náležitostmi, jejichž konkrétní obsah bude zveřejněn až poté, co ho projedná výkonný výbor ČMFS.

"O panu Brücknerovi ta schůzka nebyla, protože o odstoupení prý neuvažoval," řekl Košťál, který již v minulém týdnu naznačil, že sám nehodlá iniciovat Brücknerův odchod.

Brückner se poté vyjádřil prostřednictvím rozhovoru na webových stránkách svazu, kde uvedl, že při současné formě Němců by byla i remíza úspěchem. "Narazili jsme na velmi silného soupeře, který je kompaktní a výrazný ve všech formacích, nejvíc pak v záložní řadě. Pokud s ním chcete uspět, musíte podat nadvýkon, ale my měli v prvním poločase problémy po pravé straně a také ve středu hřiště," nastínil kouč nejslabší články hry českého mužstva.

Už v 25. minutě proto přesunul Rosického na levou stranu a Galásek s Polákem měli za úkol zavřít střed hřiště. Jenže i to podle kouče mělo neblahé následky. "Zlepšila se tím sice naše defenziva, ale směrem dopředu byla naše hra stále málo kvalitní," tvrdil Brückner, podle kterého by se vše asi vyvíjelo jinak, kdyby se povedlo dohrát poločas bez inkasovaného gólu. Jenže po pauze už bylo třeba hrát s větším rizikem, což už k bodům nevedlo.

Duel s Kyprem ovlivnilo střídání stoperů  

Pražský zápas podle Brücknera výrazně ovlivnil i následný duel proti Kypru. "Soupeř v prvním poločase jen bránil, dopředu se prakticky vůbec k ničemu nedostal. Měl problém s naší velmi dobrou nátlakovou hrou. Vypracovali jsme si spoustu šancí, ale v koncovce jsme opět byli málo kvalitní i při těch nejvyloženějších příležitostech. Chyběl druhý gól, který by vše vyřešil," označil trenér důvod libereckého trápení.

Hru prý také hodně ovlivnilo rychlé střídání stoperů. "Dvojí střídání prakticky znemožnilo připravené taktické varianty pro další průběh hry. Druhý poločas jsme odehráli ve volnějším tempu, přibylo nepřesností a ubylo kvality. Nezvládli jsme nervózní závěr, velmi špatný terén navíc znemožňoval jakoukoliv kombinaci," uvedl kouč a přiznal, že v závěru se tým musel soustředit na pouhou defenzivu.

Brückner souhlasí s názorem expertů, že zápas výrazně ovlivnila atmosféra, která souvisela s hrubým porušením životosprávy po prvním duelu. "Atmosféru zápasu ovlivnil náš malér, který je dostatečně znám a popsán. Po neproměnění velkého množství šancí v prvním poločase postupně narůstala nervozita jak na hřišti, tak v hledišti," konstatoval Brückner.

Změny v organizaci zatím nezveřejněny 

Součástí dnešní schůzky byly i změny v organizaci práce kolem národního týmu, ovšem bližší podrobnosti zatím realizační tým reprezentace nezveřejnil. "Na dnešní reprezentační poradě jsme se dost podrobně zabývali i červnovým zápasem proti Walesu včetně úpravy režimu soustředění, ke které přistoupíme," oznámil pouze kouč.

Podle předchozích informací ze svazového zákulisí se dá očekávat, že tým změní ubytování, v hotelu Praha se už fotbalisté scházet nebudou. V úvahu údajně přicházejí hotel v zámeckém komplexu na Štiříně nebo hotel Sen v Senohrabech, kam jezdívá před pohárovými zápasy na soustředění Sparta Praha. V obou případech jde o objekty, v nichž může mít národní tým naprosté soukromí.

Reklama