Hlavní obsah

Výhra a pomoc Francie, nebo návrat domů. Češi hrají o všechno

Stále jsou ve hře, režii však nemají tak docela ve svých rukou. Fotbalová reprezentace do 19 let usiluje na mistrovství Evropy v Arménii o postup do semifinále. Aby Češi cíl splnili, musejí v nedělním zápase s Irskem zvítězit a doufat, že Norsko v dalším duelu skupiny B zároveň nezdolá už jistého semifinalistu Francii. Zápas se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: FAČR

Brankář českého týmu Matěj Kovář.

Článek

Podmínky postupu mají jasně dané. Pokud se nenaplní, český tým opustí šampionát již po základní skupině.

Trenér Jan Suchopárek neztrácí víru, že jeho výběr, který na jerevanském turnaji stále čeká na vstřelenou branku, ve zlomovém utkání proti Irsku procitne.

„Doufám, že si napravíme reputaci a obstojíme v rozhodujícím zápase. Přijde mi, že s nožem na krku hrajeme od začátku turnaje. Někteří kluci jsou takoví sevření a zbrklí. Pevně doufám, že to je překonáno. Konec druhého utkání s Norskem už ukázal určité zlepšení," líčí kouč na webu fotbalové asociace.

Teď už není kam couvnout

„Chceme se porvat o postup a zůstat tady i do dalších bojů. Všichni si uvědomujeme, o co jde," ujišťuje záložník Michal Kohút.

Je však třeba začít dávat góly. „V obou kvalifikačních fázích i přípravných zápasech jsme se dokázali střelecky prosazovat. Máme tady šikovné kluky, kteří dokážou být efektivní. Je nejvyšší čas, abychom to proti Irsku protrhli. Až se to povede, spadne to z nás. Čím dříve bychom dali gól, tím lépe. Teď už není kam couvnout," uvědomuje si středopolař.

„Čekám, že narazíme na podobného soupeře jako Norsko. I když Irové mají trochu odlišný herní styl. Zápas zase bude těžký, hodně o soubojích a určité osobní odvaze. Kluci musí jít na doraz, jedině tak můžeme myslet na postup," burcuje tým Suchopárek.

Reklama

Související témata: