Hlavní obsah

Příprava nizozemské jednadvacítky na ME skončila řeží fanoušků

TILBURG

Necelé tři týdny před začátkem mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let se v jeho dějišti Nizozemsku odehrály další velké výtržnosti fanoušků. Při přípravném utkání nizozemské jednadvacítky s Marokem řádící diváci zranili sedačkami a lahvemi několik pořadatelů a policistů, kteří zatkli celkem 26 chuligánů.

Článek

Úřady v Tilburgu, kde se hrálo, podle agentury AP dokonce vyhlásily výjimečný stav, aby policie mohla zabránit výtržníkům v pochodu do centra města. Místo toho je naložila do autobusů a odvezla na nádraží.

Násilnosti měli na svědomí především v Nizozemsku žijící příznivci marockého týmu, který zvítězil 2:0. Během utkání opakovaně vběhli na hřiště a zápas byl dvakrát přerušen. Po závěrečném hvizdu přišel další vpád fanoušků na hrací plochu, po němž následovaly šarvátky se zhruba stovkou ochránců pořádku.

Kouč nizozemského výběru Foppe de Haan byl z dění na stadiónu v šoku. "Když vyběhli nějací Maročané na hřiště, říkal jsem si, co to je? Takovéhle věci i to, co se dělo po zápase, je nepřijatelné. Musíme se z toho poučit," uvedl trenér, jehož svěřenci jsou v opačné skupině mistrovství Evropy než česká jednadvacítka.

Reklama

Související témata: