Hlavní obsah

Novým generálním sekretářem ČMFS je Rudolf Řepka

PRAHA

Novým generálním sekretářem Českomoravského fotbalového svazu byl v pátek na zasedání výkonného výboru jmenován Rudolf Řepka. Dosavadní sportovní ředitel prvoligových Teplic do funkce nastoupí 1. června. Na jednom z klíčových svazových postů nahradil Petra Fouska, kterého výkonný výbor v březnu odvolal.

Článek

Řepka vyšel vítězně z výběrového řízení, kterého se zúčastnilo deset kandidátů. "Pět z nich bylo pozváno k ústním pohovorům, po nichž každý z členů výkonného výboru sestavil své pořadí a Rudolf Řepka byl jednoznačně první," řekl novinářům místopředseda svazu Vlastimil Košťál.

Řepka si možnosti pracovat pro svaz hodně váží. "Je to pro mě posun nahoru, další obrovská výzva. Dlouho jsem v koutku duše snil o tom, že bych něco takového jednou dělal," uvedl pro ČTK Řepka. "Hodně mě také před lety inspiroval pan Baťa, pro kterého mám jen slova velkého uznání," jmenoval nový šéf svazového sekretariátu svého dlouholetého předchůdce.

Řepka opouští Teplice po osmi letech, kdy v klubu dělal tiskového mluvčího, sekretáře, vedoucího prvoligového mužstva i sportovního a marketingového ředitele. "Není snadné odcházet z klubu, ke kterému mám od šesti let velký vztah. Ale snad bude i pro Teplice oceněním, kam jsem se dostal," uvedl Řepka, který plnil také roli vedoucího mužstva u reprezentační šestnáctky.

První akcí v nové funkci by pro Řepku měla být cesta s reprezentačním A mužstvem do Walesu na utkání evropské kvalifikace, které se hraje 2. června.

Svaz sáhl k rozpočtovému provizoriu 

Fousek byl nečekaně odvolán před dvěma měsíci s odůvodněním, že svazový sekretariát pod jeho vedením špatně fungoval. Funkcionář, který významný post zastával od roku 2001, se vypsaného výběrového řízení nezúčastnil.

Vedení svazu v pátek oznámilo, že kvůli klesajícím příjmům od ČSTV a Sazky sáhlo k rozpočtovému provizoriu. Deficit plánovaných výdajů oproti příjmům byl podle Košťála 60 miliónů korun. "Dnes jsme jej snížili na 25 miliónů a hledáme cesty, jak jej ještě dále snížit. Na rezervní zdroje jsme byli zvyklí nesahat a chtěli bychom, aby tomu tak bylo i nyní," uvedl Košťál.

Svazu podle něho rostou příjmy od sponzorů, ale klesají dotace. "Přijali jsme balíček úsporných opatření o patnácti bodech a nejpozději na příštím výkonném výboru definitivně rozhodneme, zda deficit krýt z vlastních zdrojů, či jej ještě snížit," prohlásil Košťál.

Svaz přijal Projekt stadióny 2012 

Finanční injekci svaz očekává z prodeje domu v Kozí ulici na Starém Městě, který se podle Košťála znovu o něco přiblížil. "Na základě výběrového řízení jsem dnes seznámil členy výkonného výboru se závěry. Nabídky byly uspokojivé a výbor akceptoval to, co nám bylo navrženo. Pověříme společnost RAK, aby prodej realizovala," řekl Košťál. Zástupci svazu nechtějí o podmínkách prodeje hovořit, podle spekulací médií jde o částku 100 miliónů korun.

Výkonný výbor také přijal materiál "Projekt stadióny 2012", který má tři hlavní priority: pokračovat ve vybavení stadiónů vyhřívanými trávníky, zavedení kamerových systémů a zkultivování prostředí i na stadiónech ČFL, MSFL a později divizních týmů.

"Klademe na to velký důraz, ale není to žádné dogma. Když se k tomu přiblížíme na 80 procent, tak budeme spokojeni. Kdyby tento materiál neexistoval, tak by nebyl na funkcionáře tlak, aby tato opatření přijali," řekl Košťál. S vyhřívanými trávníky na všech ligových stadiónech počítá do roku 2010.

Ředitelem turnaje mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let, který Česko uspořádá v příštím roce, byl jmenován zkušený funkcionář Rudolf Baťa.

Reklama