Hlavní obsah

Baroš našel bydlení, pauza ho nestraší

JABLONEC NAD NISOU

Měsíc nehrál. Trest za diskutované gesto vůči protihráči bránil Milanu Barošovi v tom, aby nastoupil v závěrečných utkáních Lyonu ve francouzské fotbalové lize, ale neplánovaná pauza ho před sobotním kvalifikačním střetnutím národního týmu proti Walesu nestraší.

Článek

„Normálně jsem se připravoval, jen jsem nehrál zápasy. Horší by bylo, kdybych musel třeba trénovat týdny individuálně nebo bych byl zraněný,“ pravil hbitý útočník v Jablonci, kde se reprezentace před pokračováním kvalifikace o ME usídlila.

Tvrdil, že se nijak zvlášť nemusel nutit do fotbalové práce, byť zápasové zážitky si nemohl dopřát. „Zůstal jsem ve Francii do úplného konce ligy, bylo to pro mě lepší,“ poznamenal spokojeně.

Byl tak u toho, když Lyon dokončil sezónu, v níž opět stvrdil nadvládu ve francouzském fotbale. Ale na mezinárodní scéně nepochodil. I proto zjevně skončil kouč Houllier. Baroš poté, co v pondělí dorazil do Česka, jen zpovzdálí může sledovat poněkud dramatičtější dění v klubu.

Oč méně v posledních týdnech hrál, o to více se podle svých slov bude těšit na sobotní bitvu s celkem z ostrovů. „Určitě. Je to poslední zápas sezóny. Ještě aby to dopadlo vítězně,“ podotkl. Cítí se odpočatější, nebo mu zápasová zátěž bude chybět? „Jsem dost zkušený, abych se na to připravil, denně jsem byl v tréninku,“ uvedl.

Soupeř v prvním teplickém utkání hodně zlobil, při prohře 1:2 doplatil i na některé sporné verdikty sudích. Ale v kvalifikaci předvedl i dokonalý propadák, když doma dostal nakládačku od Slováků. „Ti ukázali, jak na ně. Ale takový rozdíl mezi těmi týmy určitě není,“ mínil Baroš. „Slovákům vyšlo prakticky vše. Doufám, že je napodobíme.“

Skandál? Bez komentáře

Během minulých týdnů stačil též vyřešit bydlení v Lyonu. Nakonec vybral jiné než to původně vyhlédnuté. „Líbilo se mi víc,“ pravil a liboval si nad prostornou terasou.

Zato setkání s asistentem reprezentačního trenéra Radou, který vyrazil do Francie za hrotem národního týmu, nechtěl příliš rozebírat.

Stejně tak nedávný reprezentační skandál. „Bez komentáře,“ nehodlal se vracet k událostem, jež ovládly stránky novin po hotelové aféře při Ujfalušiho narozeninách po prohraném kvalifikačním souboji s Němci. Jejím důsledkem ale je přestěhování nároďáku z metropole do Jablonce. „Mně to nevadí, prostě to tak je,“ řekl Baroš, leč netvářil se nijak nadšeně.

V minulosti byl tým zvyklý na pobyt mimo Prahu, ale zpravidla také mimo ni i hrál. Teď je to jinak. „Do Prahy je to jen hodinka cesty a letíme už ve čtvrtek, takže máme dost času na odpočinek ve Walesu,“ dodal Baroš.

Reklama

Související témata: