Hlavní obsah

Kováč vykopal žáčkům z Loučné zájezd na zápas reprezentace

Fotbaloví žáčci z Loučné nad Desnou se mohou těšit na to, že se v září podívají na kvalifikační zápas české reprezentace proti Irsku. Zařídil jim to obránce Radoslav Kováč, který před středečním tréninkem národního celku vyhrál neobvyklou charitativní střeleckou soutěž. Právě její vítěz dosáhl toho, že malí fotbalisté z jeho mateřského klubu zavítají na reprezentační duel v Praze na Letné.

Článek

"Ještě jsem to do Loučné nevolal, ale hned to kamarádovi, který tam žáčky trénuje, zavolám. Chtěl jsem jim udělat radost, brali jsme to docela prestižně," radoval se Kováč po tréninku.

Kováčovi možní nástupci v dvoutisícové Loučné u Šumperka navíc před další sezónou dostanou úplně novou sadu dresů pro celé mužstvo. Stejný dárek ale poputuje i do dalších deseti oddílů, jejichž odchovanci v reprezentaci se dnes do soutěže zapojili.

O co v ní vlastně šlo? Před tréninkem v Jablonci byla před jednu z branek natažená plachta s pěti otvory, do kterých se jedenáct reprezentantů pokoušelo trefovat. Díry měly různé hodnoty, od pěti do 20 bodů podle umístění v brance. Ta v dolní části měla pětibodovou bonifikaci, další u "šibenice" zase nejvyšší, dvacetibodovou. "Je to docela o náhodě ten prostor trefit, ale na tu dvacítku jsem docela mířil," smál se Kováč.

Dlouho se čekalo na to, která z fotbalových hvězd propasíruje míč do sítě. Neuspěli obávaní kanonýři Milan Baroš s Janem Kollerem, ani reprezentační kapitán Tomáš Rosický či brankář Petr Čech. Až na devatenáctý pokus uspěl na dvanáctibodové metě David Rozehnal a v tu chvíli měli k zájezdu blízko jeho následovníci ze Sokola Kožušany. Jenže chvíli poté přesně do šibenice zacílil Kováč a nikdo jej v další sérii už nepřekonal.

Reklama