Hlavní obsah

Wales možná nastoupí proti ČR s nezkušeným brankářem

CARDIFF

Nečekané problémy s postem gólmana má trenér waleské fotbalové reprezentace John Toshack před sobotním kvalifikačním duelu proti České republice. Do zápasu v Cardiffu možná bude muset nasadit teprve dvacetiletého Wayna Hennesseye z Wolverhamptonu, který se do reprezentační branky dostal poprvé na druhý poločas v sobotním přípravném utkání proti Novému Zélandu. Jedničkou měl být mnohem zkušenější Danny Coyne, ale ten má zraněné koleno a lékaři jeho start nevidí příliš optimisticky.

Článek

Reprezentaci Walesu na postu brankáře provází již delší čas pořádná smůla. Pokud se dostane Hennessey poprvé v kariéře do základní sestavy, bude to již čtvrtý hráč, který se objeví v brance národního týmu v posledních osmi zápasech. Mezi tyčemi stanuli vedle Coynea nedávno také Jason Brown a Paul Jones, který odchytal první vzájemný zápas s Čechy loni v září v Teplicích a byl v brance také proti Slovensku.

Vedle gólmana budou Toshackovi chybět zřejmě obránci Gareth Bale (potíže s kotníkem) a Danny Collins (kyčel), fit není ani útočník Freddy Eastwood (záda). Ve středu obrany sice v sobotu hrál Danny Gabbidon, ale jeho forma není údajně ideální, protože absolvoval první zápas od ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články