Hlavní obsah

Fotbalisté už jsou v Cardiffu, bydlí s výhledem na hrad

CARDIFF

Fotbalová reprezentace je od čtvrtečního večera v Cardiffu, kde se připravuje na sobotní kvalifikační zápas s Walesem. Její příjezd nepoutal pozornost médií, jak bývá zvykem, a tak se mužstvo mohlo v klidu ubytovat v luxusním hotelu Hilton v centru města, kde stráví nejbližší dvě noci před utkáním. Ze svých pokojů mohou obdivovat krásy Cardiffského hradu.

Článek

Zatímco odlet z Prahy provázely potíže při přesunu z Jablonce na ruzyňské letiště, přílet do Cardiffu byl naprosto bezproblémový. Letadlo v oblačném počasí sice potkaly mírné turbulence, ale pohodovou cestu mužstva rozhodně nepokazily. V dějišti zápasu je přivítalo polojasné počasí s občasnými přeháňkami, z čehož měl asi největší radost trenér Karel Brückner, který si v sychravém počasí libuje.

Potěšilo ho i to, že na letišti nevítaly výpravu televizní štáby, jak bývá obvyklé. Menší zájem místních novinářů je zřejmý: před sobotním zápasem nezajímá domácí fanoušky ani tak soupeř a výsledek utkání, jako spíše skutečnost, že se s reprezentační kariérou loučí Ryan Giggs. Noviny věnovaly odchodu legendy celé přílohy čtvrtečních vydání, fanoušci slibují nejlepšímu waleskému hráči velkolepé rozloučení.

Čeští fotbalisté i díky tomu mohli poměrně nepozorovaně proklouznout do hotelu Hilton, který je vzdálen pouhou míli od Arms Parku, uvnitř kterého se nachází stadión Millenium pro 75 tisíc diváků. Na stadión z oken svých pokojů sice fotbalisté nedohlédnou, ale na hradby starobylého Cardiffského hradu vidí ideálně.

V hotelu čeká fotbalisty vedle komfortu i naprosté soukromí. Česká výprava obsadila celé páté patro, zamluvila si 27 pokojů. Většina hráčů spí po dvojicích dvoulůžkových pokojích, ale kvarteto reprezentantů má výsadní postavení a pokoj obývají sami. Jednolůžkové pokoje byly připraveny pro kapitána Tomáše Rosického, brankáře Petra Čecha i útočníka Jana Kollera. Sám bude usínat na pokoji nakonec i Jaromír Blažek, protože Tomáš Galásek kvůli zranění do Walesu neodcestoval.

V pátek čeká fotbalisty tradiční předzápasový program včetně odpoledního oficiálního tréninku, při němž vyzkouší trávník ohromného stadiónu, který prý bude v sobotu beznadějně vyprodán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články