Hlavní obsah

Na ME jednadvacítek jede Rýdel, Latka šampionát asi nestihne

NYMBURK

Olomoucký záložník Filip Rýdel nahradil v nominaci fotbalové reprezentace do jednadvaceti let před evropským šampionátem zraněného brněnského středopolaře Maria Holka. Rýdel se ve výběru "lvíčat" objevuje poprvé v kariéře a v úterý se připojí k týmu na soustředění v Nymburce. ČTK o tom informoval vedoucí mužstva Ivo Sekerka.

Článek

Kromě Holka o šampionát s největší pravděpodobností přijde i kapitán jednadvacítky a klíčový obránce Martin Latka. Ten v úterý znovu absolvoval podrobné vyšetření natrženého svalu a zprávy nebyly pro vedení mužstva příznivé.

"S Martinem to vypadá spíše špatně, ve svalu má rozlitou krev a s největší pravděpodobností to vypadá tak, že jej zranění nepustí do žádného zápasu," uvedl Sekerka s tím, že Latka v úterý do Nymburka dorazí a s trenéry ještě bude o své situaci hovořit. O možném povolání náhrady za Latku se prý zatím neuvažovalo.

Třiadvacetičlenná nominace českého týmu byla do sídla UEFA odeslána už v poslední květnový den, nyní se změny v nominaci dají dělat už jen ze zdravotních důvodů. "Neměl by v tom být problém, jde spíše jen o formalitu. Musíme ale na UEFA odeslat přeloženou lékařskou zprávu a vzápětí by měla být stvrzena i donominace Rýdela," řekl Sekerka.

Jednadvacítku po úterním srazu v Nymburce čeká ve středu generálka na mistrovství v zápase v pražském Xaverově proti třetiligovému týmu Bohemians Praha. Mladí reprezentanti odletí do dějiště mistrovství v Nizozemsku v sobotu, v pondělí sehrají první zápas ve skupině proti Anglii, pak se ještě utkají se Srbskem a Itálií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články