Hlavní obsah

Můžeme se ukázat a prodat, říká Pudil

PRAHA

Z Liberce dosud nepospíchal. Vydařenými kousky na nadcházejícím mistrovství Evropy hráčů do 21 let si ale fotbalista Daniel Pudil může uspíšit cestu třeba i do věhlasného zahraničního klubu, jak se to povedlo řadě jeho předchůdců z vrcholného klání mladíků.

Článek

„Můžeme se ukázat a prodat,“ je mu jasné, že přicházejí chvíle, kdy se může předvést fotbalovému světu více než jindy. Mračna pozorovatelů se chystají do Nizozemska na šampionát. „Nic jsem kolem přestupu neřešil, radil jsem se s manažerem, nechám to po mistrovství, když se něco naskytne, budu o tom přemýšlet,“ líčí.

V zimě už oblékl i dres áčka v přípravném střetnutí proti Belgičanům. Patří mezi perpektivní muže Brücknerova týmu, dokonce to vypadalo, že by mohl být i u červnového pokračování kvalifikace s Walesem, ale nastala klidnější alternativa: místo honičky jen turnaj v Nizozemsku.

Jistota olympiády láká

„Když začneme dobře s Angličany, dá se v klidu ze skupiny postoupit a mít jistou olympiádu,“ je přesvědčen, ač od roku 2002 český tým v téhle věkové kategorii na větší úspěch čeká a před letošním ME počítal personální ztráty. „Zranění Martina Latky, to je velké minus,“ uznává, že prokletý stehenní sval slávistického zadáka je obřím problémem pro celé mužstvo, ale optimismus nepozbývá.

„Ostatní se dávají dohromady. A většina kluků hraje v lize v základu, můžeme jít hodně daleko, se soupeři se dá hrát,“ neleká se ani Italů, v historii nejúspěšnějšího týmu v této kategorii a Srbů, jimž se vydařily předešlé dva šampionáty „Ve vyřazovací části je to pak o jednom zápase, trochu i o štěstí,“ zasní se až na téma případného boje o medaile.

Neláme si hlavu s tím, že většina dalších prvoligových fotbalistů u nás má volno a můžou se třeba povalovat u moře. „Jsem šťastný, že jedu na tenhle turnaj,“ tvrdí však Pudil a věří, že o dovolenou tak docela nepřijde. Jak bude dlouhá, záleží i na tom, jak se zdrží na ME. „Jsem v kontaktu s trenérem Zachem a vypadá to, že pár dnů na mě určitě zbude,“ počítá.

Reklama

Související témata: