Hlavní obsah

Jednadvacítka: místo rozcvičky návštěva radnice

GROESBEEK

Původně měli čeští fotbaloví reprezentanti do jednadvaceti let v neděli dopoledne absolvovat krátkou rozcvičku před podvečerním předzápasovým tréninkem v Arnhemu, ale nakonec místo trenýrek a triček oblékli elegantní tmavé obleky s bílými košilemi a všichni vyrazili na krátkou návštěvu radnice v městečku Groesbeek, kde během evropského šampionátu v Nizozemsku trénují. Pozvali je tam nejvyšší představitelé města.

Článek

Na radnici měli dorazit i mladí Srbové, soupeři "lvíčat" v základní skupině ME, kteří se stejně jako čeští mladíci připravují ve stejném městě, jen na jiném stadionu. Ti ale na plnění společenských povinností vyslali jen pět členů realizačního týmu v teplákových soupravách. Naopak česká výprava přijela autobusem kompletní a oblečená v gala a na místní rozhodně zapůsobila víc.

"Omlouváme se a mrzí nás to, ale náš tým má nějaké povinnosti, takže se dnes nemohl dostavit. Jsem si ale jistý, že ve čtvrtek se s českou reprezentací už potkáme stoprocentně," připomněl jeden z členů srbského realizačního týmu s úsměvem skutečnost, že v týdnu se obě mužstva popasují v přímém souboji na trávníku.

Vzpomínky na ME 1988

Místostarosta města Tim Spaar oba týmy ujistil, jak moc si váží jejich přítomnosti. A nezapomněl dodat, že v roce 1988 se v Groesbeeku připravovala i nizozemská reprezentace v čele s Van Bastenem, Gullitem a Rijkaardem, aby poté v Německu na mistrovství Evropy dokráčela až ke zlatým medailím.

"Doufám, že budete moci po tomto mistrovství zase třeba s hrdostí říct, že se u vás také chystali evropští šampióni," zareagoval pohotově vedoucí českého mužstva Ivo Sekerka, který Spaarovi předal český broušený křišťál s logem ČMFS.

Po půlhodině strávené na radnici čeští mladíci znovu odjeli do svého hotelu v nedalekém Berk en Dalu. Okolo páté hodiny odpolední mužstvo vyrazí na oficiální předzápasový trénink do Arnhemu, kde v pondělí sehraje první zápas mistrovství proti Anglii.

Reklama

Související témata: