Hlavní obsah

Hrajeme i za kouče Marečka, slíbili před ME fotbalisté

GROESBEEK

Těsně před startem evropského šampionátu fotbalistů do jednadvaceti let čeští reprezentanti dál myslí na vážně nemocného kouče Vlastislava Marečka. Dlouholetý asistent trenéra Ladislava Škorpila sice s mužstvem "lvíčat" prošel za více než tři roky společné práce dvěma kvalifikacemi i úspěšnou říjnovou baráží, ale na mistrovství v Nizozemsku se už ze zdravotních důvodů nedostal a jeho místo zaujal Martin Hřídel.

Článek

Mladí reprezentanti den před úvodním zápasem s Anglií vyhlásili, že budou hrát i za svého oblíbeného kouče, kterému by na dálku rádi zvedli náladu dobrým výsledkem. "Chceme trenéra aspoň takhle na dálku potěšit," přál si útočník Michal Papadopulos.

Zatímco hráči se na hřišti postaví proti ambiciózním Angličanům, Marečka, bojujícího s rakovinou, čeká ve stejný den chirurgický zákrok. "Víme, že trenér jde v pondělí na operaci. Nebudeme tady hrát jen za Českou republiku, ale i za trenéra Marečka," řekl obránce Michal Kadlec.

Mareček zůstává s mužstvem dál ve spojení, s hráči i členy realizačního týmu si často volá a píše textové zprávy, neúnavně vyzvídá různé novinky. V těsném kontaktu je dál také s trenéry. "Je to obrovská škoda, že tady nemůže být s námi. Trenér se totiž na tohle mistrovství těšil, tak mu snad uděláme radost výsledky," doufal Kadlec.

Reklama

Související témata: