Hlavní obsah

Papadopulose mrzelo, že nehrál, ale hlavní je tým

GROESBEEK

Radost z remízy, ale také smutek z toho, že se nepodíval na hřiště. Rozporuplné pocity sevřely po úvodním zápasu na evropském šampionátu útočníka české fotbalové reprezentace do jednadvaceti let Michala Papadopulose, který marně doufal v to, že v pondělí proti Anglii zasáhne do utkání.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Papadopulos

Článek

"Byl jsem zklamaný, protože každý fotbalista chce hrát, ale hlavní je, že jsme dosáhli týmového úspěchu. Jsme tady všichni kvůli jednomu cíli, nejde přece o prospěch jednotlivce," řekl po úterním tréninku v Groesbeeku novinářům Papadopulos. Dnes se sice už usmíval, ale jinak netajil, že s ním v pondělí večer po utkání pořádně cloumaly emoce.

Dvaadvacetiletý forvard se už rok a půl trápí v Leverkusenu, kde dostává v bundesligovém týmu minimum příležitostí. Chuť si chtěl spravit v jednadvacítce, ale v pondělí jej zasáhlo další zklamání. "Věřil jsem, že bych se na hřiště mohl podívat, proto jsem byl takový celý rozmrzelý. Navíc už jsem si něčím podobným letos celý rok procházel v Leverkusenu," vysvětloval Papadopulos, který během utkání po vystřídání ostatních hráčů smutně dosedl na lavičku a hodil rozlišovací tílko určené pro náhradníky na zem.

Po utkání pak odmítl rozhovor pro anglickou televizi. "No jo, to je ta moje řecká krev. Vřelo to ve mně, protože jsem emotivní, ale to jsou takové ty moje krátkodobé stavy," usmíval se Papadopulos, který má řecké kořeny. "Rozhodně to nemělo znamenat, že bych proti někomu něco měl. Nebylo to prostě nic osobního a dneska už jsem v pohodě. A těší mě hlavně to, že jsme do mistrovství vstoupili dobře a s Angličany uhráli remízu," tvrdil bývalý útočník ostravského Baníku.

Pevně věří, že se pro něj šance během mistrovství naskytne. "Hrajeme ještě dva zápasy ve skupině a doufám, že se na hřišti objevím. Jsem připravený kdykoliv týmu pomoci a cítím se dobře, ale všechno samozřejmě záleží na trenérovi," uzavřel Papadopulos.

Reklama