Hlavní obsah

Vystřídá Matthäus Brücknera?

PRAHA

Lothar Matthäus, kapitán německých fotbalových mistrů světa z roku 1990, měl podle zpráv z Německa koncem dubna jednat s představitelem Českého fotbalového svazu o svém možném nástupu k českému národnímu týmu po trenérovi Karlu Brücknerovi. Ten je po zatím málo přesvědčivém průběhu kvalifikace na Euro 2008 pod značným tlakem. Na svých webových stránkách to uvedla rakouská televize ÖRF.

Článek

Jednání však mělo být drženo v tajnosti, protože Matthäus byl v té době trenérem Salcburku.

„Ano, hovořili jsme spolu, ale bylo to čistě informativní a naprosto bez jakýchkoliv konkrétních výstupů. Dál si stojím za tím, že není důvod odvolávat trenéra Brücknera, stále jsme na druhém tedy postupovém místě a situaci máme ve svých rukách. Je však třeba mít nějaké alternativy, pro případ, kdyby se cokoliv stalo. Je čas se podívat do zahraničí, protože v Česku nyní vhodného trenéra pro případ vynucené náhlé změny nevidím. Hráči, z nichž převážná většina působí v zahraničí, by s tím problém neměli,“ řekl Právu místopředseda ČMFS a manažer reprezentace Vlastimil Košťál.

„Nemá to žádný reálný základ, zřejmě se pan Matthäus po odchodu ze Salburku dělá zajímavým. Nikdo mu nic nesliboval ani nenabízel. Hovořili jsme s ním ještě společně s místopředsedou Jaroslavem Vackem a manažerem Pavlem Paskou na utkání s Německem na Letné a bylo to o fotbale, ale zcela všeobecné,“ doplnil informaci předseda ČMFS Pavel Mokrý.

Mätthaus odešel minulý týden od mistrovského rakouského celku Red Bull Salcburk, když se nedohodl s kolegou Giovanni Trapattonim. Už před deseti roky ho chtěli získat do Sparty tehdejší majitelé Rezešovci z Košic. V té době Matthäus ještě hrál za Bayern a k dohodě nedošlo.

Reklama

Související témata: