Hlavní obsah

Koláře bolí, jak rychle pro něj mistrovství skončilo

NIJMEGEN

Ještě před několika dny snil záložník Daniel Kolář o tom, že na evropském šampionátu fotbalistů do 21 let v Nizozemsku korunuje báječnou sezónu, v níž s pražskou Spartou získal ligový titul i vítězství v poháru. Místo krásné tečky se ale vyrovnává s trpkým zklamáním, protože by mohl směle kandidovat na největšího smolaře mistrovství. V prvním zápase s Anglií odehrál pouhých osmnáct minut, než s poraněným kotníkem odkulhal ze hřiště a tím pro něj Euro skončilo.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Daniel Kolář

Článek

"Na duši to bolí hrozně, ale musím se s tím nějak srovnat. Hodně jsem se na mistrovství těšil, bral jsem to jako vrchol kariéry a pak to skončí takhle," řekl ve čtvrtek českým novinářům Kolář. S pomocí berlí se vyšplhal na tribunu stadiónu v Nijmegenu, aby sledoval druhý zápas "lvíčat" proti Srbsku, v pátek ráno v Amsterodamu nasedne na letadlo a vyrazí na smutnou zpáteční cestu do Prahy.

V české metropoli se bude věnovat rehabilitaci. "Ale ještě bych chtěl aspoň na chvilku někam vypadnout na dovolenou," podotkl Kolář. "Teď jsem ale hodně smutnej a naštvanej. Celou sezónu jsem na mistrovství myslel a teď se cítím, jako by mi někdo něco vzal," líčil Kolář.

Začátek přípravy Sparty asi nestihne 

Před mistrovstvím jej dlouho sužovaly problémy s břišními svaly, neodehrál ani jeden přípravný zápas. A jen co se uzdravil, potkalo jej další zranění. Už ve třetí minutě ho v souboji proti Anglii tvrdě zasáhl Young a Kolář hned věděl, že je zle. "Ještě jsem s tím chvilku zkoušel běhat, ale pak to začalo tuhnout a já věděl, že to nemůžu dohrát," uvedl Kolář.

"A když jsem se na nohu podíval večer, tak jsem se úplně zhrozil. Takhle oteklou jsem ji ještě u nikoho neviděl, kotník je celý modrý, žádný hezký pohled," povzdechl si ofenzivní záložník či útočník, který silně pochybuje o tom, že by 25. června stihl začátek přípravy ve Spartě.

Kolář mohl odletět domů hned v úterý nebo ve středu, ale přál si na vlastní oči vidět dnešní zápas se Srbskem. "Chtěl jsem s klukama ještě chvíli být. Původně jsem myslel, že budu moci být i na lavičce, ale nakonec musím na tribunu. Budu tam řvát jako tygr a klukům strašně fandit," plánoval Kolář a ve tváři se mu poprvé mihl lehký úsměv.

"Doma budu v televizi určitě sledovat i další zápasy, moc bych si přál, aby to dotáhli co nejdál. Pevně doufám, že se s nima za rok znovu sejdu v týmu, který pojede na olympiádu," připomněl Kolář, že čtyři nejlepší týmy z mistrovství se dostanou na příští olympijské hry v Pekingu. "Když mi to nevyšlo tady, tak se třeba dočkám v Pekingu," dodal Kolář.

Reklama