Hlavní obsah

Lvíčata: Je to katastrofa, ale musíme zvednout hlavu

NIJMEGEN

České fotbalové reprezentanty do 21 let zdrtila prohra 0:1, kterou ve čtvrtek utrpěli ve druhém utkání evropského šampionátu v Nizozemsku se Srbskem. Svěřenci kouče Ladislava Škorpila si vyčítali hlavně nezvládnutý závěr utkání, protože si nechali dát branku ve třetí minutě nastaveného času. Mladíci ale věřili, že do posledního zápasu ve skupině s Itálií zmobilizují síly a poperou se o postup do semifinále či na olympiádu v Pekingu.

Článek

Těsně po prohře se Srbskem ale Češi vypadali zdrceně. "Taková porážka je hrozná, když dostanete gól, postavíte míč na půlku a rozhodčí pískne konec," řekl útočník Martin Fillo. "Na konci jsme viděli, že na výhru už nemáme, tak jsme aspoň chtěli uhrát tu plichtu. A pak přijde tohle," litoval plzeňský hráč.

"Je to katastrofa, emocemi jsem úplně vyřízený," hlesl brankář Zdeněk Zlámal. "Hodně to teď bolí, ale asi jsme si o to koledovali. Když dva zápasy nedáme gól, tak je to těžké," narážel Zlámal na střeleckou impotenci českého týmu, který na mistrovství stále čeká na vstřelený gól.

Zlámal prý neměl daleko k tomu, aby Jankovičovu hlavičku chytil. "Bylo to celé hodně rychlé, ten míč šel na mě, ale Hubňa (Hubník) to bohužel trošku ztečoval vedle mě. Ale je zbytečné spekulovat, vůbec jsme k tomu Srby neměli pustit," řekl Zlámal.

Naštvaný kapitán 

Také kapitán Roman Hubník byl po utkání hodně nazlobený. "Místo toho, abychom balón odpálili někam na tribunu a byl klid, tak se míč dostal zpátky do hry a padl z toho gól," posteskl si Hubník, který měl ke spoluhráčům v kabině po utkání důrazný proslov. "Jsem z toho hrozně smutný a naštvaný," netajil zadák FK Moskva.

Hubník připustil, že závěr se českému týmu vůbec nepovedl. "Michal Papadopulos už neměl tolik sil, v útoku jej vystřídal Honza Blažek a my to na něj na chudáka jen pořád nakopávali a on to tam sám neuhrál. Ale stejně se nemůže stát, abychom v 93. minutě dostali takový gól," uvedl bývalý olomoucký obránce.

Čeští mladíci si uvědomovali, že si hodně zkomplikovali hru o postup. "Se dvěma body by se nám dýchalo o dost lépe," připustil Hubník, zatímco Zlámal oponoval s tím, že ani bezbranková remíza by mužstvu tolik nepomohla. "Stejně bychom museli tak i tak porazit Itálii, abychom šli dál," vysvětloval Zlámal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články