Hlavní obsah

Budou mi cukat nohy, říká před bojem s Itálií potrestaný Fillo

Místo toho, aby se spoluhráči bojoval na trávníku o zachování postupové naděje na evropském šampionátu, bude při nedělním utkání s Itálií jedna z opor fotbalové reprezentace do 21 let Martin Fillo tiše trpět na tribuně stadiónu v Arnhemu. Do klíčové bitvy jej nepustí dvě žluté karty, které nasbíral v předchozích dvou duelech s Anglií a Srbskem.

Článek

"Zatím mi nohy necukají, ale během zápasu na tribuně určitě budou. A to hodně," řekl v sobotu ČTK Fillo, když před polednem s celým týmem dokončil na jezeře Maasbommel plavbu na parníku. Plzeňský fotbalista ale věří, že si na mistrovství ještě zahraje. Nezbytnou nutností však je, aby čeští mladíci Itálii porazili. V tom případě by si zajistili minimálně třetí místo ve skupině a účast v baráži o olympijské hry, ve hře je i přímý postup do semifinále.

"Pořád doufám, že to kluci zvládnou. A konečně že už také dají nějaký gól," narážel Fillo s úsměvem na skutečnost, že český tým se zatím na turnaji střelecky nedokázal prosadit. "Teď na mě začíná doléhat, že si v neděli nezahraju. Strašně mě to mrzí," posteskl si Fillo.

Ofenzivní středopolař či útočník tuší, že během zápasu s Itálií zažije muka. Když nemůže hrát a sleduje v akci svůj tým, užírá se nervozitou. "Je to pokaždé hrozné a moc nepříjemné. Prožívám to hodně, na hřišti je to pro mě v tomhle ohledu o dost jednodušší," líčil Fillo. "Moc bych chtěl klukům na hřišti pomoct," uvedl.

Žluté karty si nevyčítá 

Hbitý technik na mistrovství nejprve v úvodním zápase s Anglií po osmnácti minutách hry vystřídal zraněného Daniela Koláře a pak si vyčítal, že ve druhém poločase spálil velkou šanci. Se Srbskem nastoupil v základní sestavě, až dvě minuty před koncem přepustil místo Františku Rajtoralovi. A v každém zápase dostal žlutou kartu.

Nevyčítá si prý žádnou, ani tu z duelu proti Srbům, kdy na útočné polovině poslal loktem k zemi jednoho z beků. "Sice těch karet lituju, ale těžko bych něco udělal jinak, i když se za tím zpětně ohlížím. Ta druhá karta byla také v souboji, i podruhé bych tam šel stejně. Důležité pro mě je, že to nebylo žádné nesportovní chování," vysvětlil Fillo.

Přestože do nedělního zápasu zasáhnout nemůže, připravuje se úplně stejně, jako kdyby měl nastoupit. "Nic se pro mě neliší, normálně s klukama trénuju. I před zápasem půjdu do kabiny a povzbudím je. Až pak si půjdu sednout na tribunu," povzdechl si Fillo.

Reklama

Související témata: