Hlavní obsah

Papadopulose gól netěšil, protože si nesplnil olympijský sen

ARNHEM

Jako jediný z českých fotbalistů se na ME do 21 let dokázal střelecky prosadit, ale po zápase s Itálií, který v neděli večer v Arnhemu znamenal konec postupových nadějí, měl ze své trefy radost pramalou. Útočník Michal Papadopulos do Nizozemska přijel hlavně proto, aby bojoval o účast na LOH v Pekingu. Neúspěch jej bude prý trápit ještě dlouho, ale Češi podle něj zůstali na chvostu skupiny zaslouženě.

Článek

"Ten můj gól nic neřešil, týmu nepomohl, takže mě ani nijak těšit nemůže," řekl po prohře 1:3 s italskou reprezentací Papadopulos. Útočník bundesligového Leverkusenu na mistrovství Evropy toužil po pronikavém týmovém úspěchu, ale o postupu na olympijské hry do Pekingu, kam se dostanou čtyři nejlepší mužstva turnaje, snil marně. "Když jsme sem jeli, tak jsme si olympiádu vytyčili jako náš hlavní cíl. Proto mě to vyřazení tolik mrzí. Asi jsme tady bůhvíjaký dojem nezanechali, měli jsme na víc," posteskl si Papadopulos.

Bývalý útočník ostravského Baníku, který před třemi lety strávil i jednu sezónu v londýnském Arsenalu, však po českém vystoupení na mistrovství připustil, že postup zůstal daleko. "Dál se zkrátka dostaly lepší týmy. Možná nám chybělo trochu štěstí, třeba s Anglií jsme nebyli daleko od vítězství. Ale musíme na sobě makat asi víc," uznal Papadopulos. "Třeba s Itálií jsme prohráli naprosto zaslouženě. Teď si to asi ještě tolik neuvědomujeme, ale až přijedeme po zápase na hotel, tak nás to bude mrzet zase víc," řekl po posledním utkání českého výběru útočník s řeckými kořeny.

Domluva s Rajtoralem vyšla 

V zápase s Itálií jako jeden z mála českých reprezentantů na hřišti obstál, vyrovnávací brankou ve 14. minutě dokonce "lvíčatům" vykřesal naději. Papadopulose alespoň potěšilo, že při gólu zafungovala spolupráce s jeho kamarádem a spolunocležníkem Františkem Rajtoralem. "Rajty mi už před zápasem na pokoji říkal, že má slabší levačku, takže bude dávat centry ze strany spíš po zemi na přední tyč. Takže mě těší, že nám to takhle vyšlo. Aspoň, že jsme tady konečně dali gól. Ale jinak je to hodně slabá náplast," litoval Papadopulos.

Po vyrovnání ještě věřil, že v silách českého týmu je možné dokonat i obrat. "Když jsme dali gól, tak jsme začali hrát fotbal. Ale v zápase, kdy jde o všechno, si necháme dát gól ze standardky a pak ještě jeden rovnou do šatny. To se prostě nesmí stávat," zlobil se Papadopulos. "Druhý poločas se už hrál jen tak na údržbu, i když jsem pořád věřil, že třeba snížíme a ještě to zdramatizujeme. Ale Italové vyhráli zaslouženě," zdůraznil Papadopulos.

Když si zpětně probíral vystoupení českého týmu na turnaji, litoval hlavně špatné koncovky českého týmu, který se v prvních dvou zápasech na turnaji proti Anglii a Srbsku nedokázal střelecky prosadit. "Přitom dvě až tři šance v každém zápase jsme měli, kdybychom do zápasu s Itálií šli třeba se čtyřmi body na kontě, možná by to vypadalo úplně jinak. Nebo kdybychom udrželi tu remízu se Srbskem. Ale to jsou samá kdyby, na to se nehraje," poznamenal Papadopulos.

Reklama

Související témata: