Hlavní obsah

Svaz bude řešit neúspěch jednadvacítky, trenérem může být Lavička

Fotbalový svaz se po neúspěchu reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy bude zabývat změnami v realizačním týmu i postem hlavního kouče, který zastává Ladislav Škorpil. První místopředseda svazu Vlastimil Košťál na dotaz ČTK uvedl, že v jeho očích by prvním adeptem na případně uvolněné místo byl Vítězslav Lavička, který po jarní sezóně skončil v Liberci.

Článek

Jednadvacítka sice dokázala po dvou neúspěšných kvalifikacích postoupit na šampionát, ale v Nizozemsku mužstvo zklamalo. Škorpil byl také u nevydařené kvalifikace na předchozí mistrovství Evropy.

Trenér sám odcházet nehodlá. Bezprostředně po nedělní prohře 1:3 s Itálií naznačil, že o odstoupení z funkce neuvažuje. "Jako že bych rezignoval, že jsme se nestali mistry Evropy? Já bych tady byl zklamán z jediné věci - kdybych měl pocit, že hráči neodevzdali, co v nich je," řekl v dějišti šampionátu Škorpil na dotaz ČTK.

Lavička: práce ve státních službách může být zajímavá

Podle zákulisních informací však výkonný výbor Škorpila zřejmě odvolá a jeho nástupcem by mohl být Lavička. Toho prý dosud nikdo s podobnou nabídkou neoslovil. "Zatím si stěhuji poslední věci z liberecké kanceláře, o ničem jsem s nikým nejednal. Ale obecně musím přiznat, že každá práce ve státních službách může být zajímavá, víc teď říci nelze," prohlásil kouč.

Fakt, že Lavička nebyl kontaktován, potvrdil i Košťál, který je manažerem národního týmu a z pozice druhého muže českého fotbalu má na obsazování klíčových postů velký vliv. "O situaci kolem jednadvacítky se samozřejmě po těch výsledcích nevýsledcích budeme radit a není vyloučeno, že ke změnám v realizačním týmu i na postu hlavního trenéra může dojít," uvedl funkcionář.

Kdyby k tomu došlo, mohl by být jako první osloven právě Lavička. "Pokud mohu mluvit za svoji osobu, budu v takovém případě uvažovat především o trenéru Lavičkovi," řekl Košťál.

Reklama