Hlavní obsah

Janošek se vrátil na hradišťský stadion. Remíza je málo, ale kvalifikace ještě nekončí, burcuje

Praha

V minulé sezoně ještě pravidelně nastupoval k ligovým zápasům za Slovácko. Plzeňský záložník Dominik Janošek se na hradišťský stadion po půl roce vrátil v dresu české jednadvacítky, ale bezbranková plichta se Skoty v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy ho příliš nepotěšila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Billy Gilmour ze Skotska, Ondřej Šašinka a Filip Havelka

Článek
Fotogalerie

Co se vám honí hlavou?

Jsem hodně rozčarovaný. Za sebe i za mužstvo. Remíza je pro nás málo. Vyčítám si, že mně pořádně nesedla ani jedna z několika dalekonosných ran. Míče mi pravidelně létaly nad břevno. Chtělo to přitlačit balon trochu dolů.

Co ještě chybělo, abyste vstřelili vítězný gól?

Protlačit míč do sítě. Centrů do soupeřovy šestnáctky jsme měli docela dost. Několikrát jsme byli brance blízko. Úplně nejblíž Ondra Šašinka. Velká škoda, že protihráč jeho pokus na brankové čáře vykopl.

Skoti na rozdíl od vás balon do sítě dopravili. Zatrnulo vám?

Ani ne. Já jsem viděl, že protihráč vykopl brankáři Jedličkovi míč z rukou. Byl jsem přesvědčený, že rozhodčí odpíská faul. Stalo se.

Jak jste si užil po delší době zápas na Slovácku?

Moc jsem se sem těšil. Přišlo hodně lidí, kulisa byla fantastická. O to víc mě štve, že jsme nezískali tři body.

Jak moc druhá domácí remíza hatí vaše postupové záměry?

Hodně. V listopadu ještě hostíme doma San Marino a já jsem tajně doufal, že ze čtyř domácích duelů budeme mít dvanáct bodů. Teď už jich bude maximálně osm. Takže pak budeme muset nutně bodovat venku. Velká škoda dvou zaváhání, ale kvalifikace ještě zdaleka nekončí. Jedeme dál.

Reklama

Související témata: