Hlavní obsah

Sadílek se dostal neplánovaně domů. Stihl popřát prarodičům k narozeninám

Praha

Je odchovancem Slovácka, a tak mu z hlediště hradišťského stadionu fandila spousta příbuzných, kamarádů a známých. Fotbalistu nizozemského PSV Eindhoven Michala Sadílka o to víc mrzelo, že s českou jednadvacítkou neuhrál v kvalifikačním duelu o postup na evropský šampionát proti Skotům víc než bezbrankovou remízu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Sadílek a Skot Fraser Hornby.

Článek

„Měl jsem obrovskou motivaci. Strašně moc jsem si přál získat v Hradišti tři body. Kdyby se nám to povedlo, byla by moje návštěva rodného kraje ještě mnohem příjemnější," říkal Sadílek s trochou smutku v hlase. Ani po dvou domácích ztrátách však rozhodně nepropadá beznaději. „Porazit v listopadu San Marino bude povinnost. A pak musíme uspět v Chorvatsku. Když se nám bude dařit venku, budou třeba domácí plichty s Řeky a se Skoty nakonec ještě zlaté," uvažoval.

Pobyt na východní Moravě si prodloužil do středy. „Navštívil jsem babičku a dědečka. Oba slavili nedávno narozeniny, tak jsem jim zašel popřát a poklábosili jsme. Obvykle se dostanu z Holandska domů jen na Vánoce a v letní pauze, a tak jsem byl nadšený, že dějištěm jednoho z kvalifikačních zápasů bylo právě Uherské Hradiště," svěřil se Sadílek.

Odteď už ale jeho myšlenky patří znovu především Eindhovenu, s nímž v červenci prodloužil smlouvu až do roku 2021. „Jsem zde naprosto spokojený, žádné jiné angažmá jsem ani neřešil. Musím teď v hlavě rychle přepnout na nizozemskou ligu. V sobotu cestujeme do Utrechtu a potřebujeme vyhrát, abychom na druhém místě udrželi krok s vedoucím Ajaxem," vyhlíží už víkendový duel.

Rovněž základní skupinu Evropské ligy rozehrál Eindhoven skvěle. „Ze dvou utkání máme šest bodů. Když příští týden zdoláme Linec, už bychom byli jednou nohou v jarní fázi soutěže," uvítal by Sadílek.

Ke klubu si vybudoval vřelý vztah. „Cítím se tady super. Mezi zaměstnanci jsou samí milí lidé, kteří mi kdykoliv pomohou, pokud něco potřebuju. A bydlení mám jen pět minut cesty od tréninkového centra," prozradil.

Pokud je Sadílek zdravý, málokdy chybí v základní jedenáctce. Na rozdíl od reprezentační jednadvacítky, v níž nastupuje ve středu pole, se však v sestavě Eindhovenu objevuje v poslední době nejčastěji na postu levého beka. „Zpočátku to byl pro mě trochu nezvyk, protože jsem se odmala cítil nejlíp jako střední záložník. Každým zápasem je to ale lepší a lepší," je přesvědčený.

Reklama