Hlavní obsah

Trenéři dvacítky budou asistenty Lavičky u "lvíčat"

PRAHA

V úspěšném reprezentačním týmu do 20 let, který na probíhajícím světovém šampionátu v Kanadě postoupil do semifinále, našel své spolupracovníky trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička. Oficiální webové stránky fotbalového svazu informovaly o tom, že asistenty nového kouče "lvíčat" se stanou hlavní trenér dvacítky Miroslav Soukup a kouč brankářů Petr Kouba.

Článek

"Chtěl jsem, aby i po trenérské stránce byla zachována kontinuita mezi oběma těmito věkovými kategoriemi. Výborné výsledky, kterých dvacítka na šampionátu v Kanadě dosahuje, jsou dobrým příslibem i pro jedenadvacítku," uvedl Lavička.

Na šampionátu v Kanadě startují hráči ročníku 1987 a mladší, kteří od příští sezóny přejdou k jednadvacítce. "Z minulé jednadvacítky zůstane i několik hráčů ročníku 1986," prohlásil Lavička, který přímo v Kanadě sledoval utkání českých mladíků ve skupině proti KLDR a Panamě.

Bývalý liberecký kouč, který ze Slovanu odešel po konci uplynulé sezóny, si vybral i další členy realizačního týmu. Vedoucím nové jednadvacítky bude například Rudolf Baťa, který je v těchto dnech za oceánem se Soukupovým týmem. Lavička bude využívat i služeb externích spolupracovníků. "Mým trenérským konzultantem bude Vlasta Mareček a mentálním trenérem Dragan Vujovič, se kterým jsem spolupracoval při působení v Liberci," dodal Lavička.

Jednadvacítka si pod jeho vedením odbude premiéru 21. srpna ve Skotsku. V září pak čeští mladíci vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Reklama