Hlavní obsah

SPECIÁL: Fotbalové MS do 20 let

Čeští fotbaloví mladíci se v Kanadě účastní mistrovství světa hráčů do 20 let. Sport.cz má v dějišti šampionátu svého exkluzivního zpravodaje, který vám přináší nejžhavější novinky z českého tábora, rozhovory i zajímavosti z turnaje. Vše najdete ve speciální sekci MS 20, kterou jsme pro vás připravili.

Článek

České fotbalové naděje se na světovém šampionátu prokousaly do vysněného finále, čímž překonaly nejlepší výsledek výběrů z let 1983 a 2001. Na cestě do něj mladíci ukončili v´základní skupině naděje KLDR a Panamy na výraznější úspěch, navíc se jim podařilo uhrát cennou remízu proti obhájcům titulu z Argentiny.

V osmifinálové bitvě sice Češi prohrávali již o dvě branky a měli pětatřicet minut o jednoho hráče v poli méně, ale nakonec předčili mladé Japonce v penaltovém rozstřelu. Po pokutových kopech se reprezentanti se lvíčkem na dresu radovali i ve čtvrtfinálovém utkání proti velkým favoritům ze Španělska. Po prodloužení svítil na tabuli stav 1:1.

O postup do finále, který znamená jistotu medaile a historický úspěch, se Česko střetlo s Rakouskem. Stejné výběry změřily síly již na loňském mistrovství Evropy hráčů do 19 let, kde se po výsledku 3:1 radovaly české fotbalové naděje. I tentokrát měli, díky gólům Mičoly a Fenina z úvodu utkání, důvod k oslavě Češi.

Ti se v nedělním finále proti Argentině pokusí získat první triumf na MS pro samostatné české barvy.Finálové utkání začíná v neděli 22. července v 21:15 SELČ v kanadském Torontu a Sport.cz přinese ze zápasu on-line reportáž.

Reklama