Hlavní obsah

Z nominace jednadvacítky vypadli zranění Matoušek a Klíma

Praha

Z nominace fotbalové reprezentace do 21 let na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství Evropy doma se San Marinem a v Chorvatsku vypadla jedna z opor ofenzivní záložník Jan Matoušek, který utrpěl ve víkendovém ligovém duelu svalové zranění. Ze zdravotních důvodů nedorazil na sraz ani obránce Jakub Klíma a trenér "Lvíčat" Karel Krejčí dodatečně povolal krajního beka Davida Douděru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek na archivním snímku.

Článek

Matoušek byl už po říjnových zápasech jednadvacítky zraněný. Na trávníky se vrátil v sobotním utkání se Spartou, které ale nedohrál a v závěru střídal. "Píchlo mě ve stejném místě jako u mého předešlého zranění," citoval jablonecký web Matouška.

San Marino přivítá jednadvacítka 14. listopadu v Chomutově, v Chorvatsku se představí o čtyři dny později. Mladíci v říjnu v domácích zápasech s Řeckem a Skotskem jen remizovali a v šestičlenné kvalifikační skupině jim patří nepostupové třetí místo s tříbodovou ztrátou na první příčku.

"Říjen nevyšel úplně podle představ, nemá cenu si něco nalhávat. Máme na to, abychom hráli lepší a hlavně efektivnější fotbal. Nejbližší zápasy musíme jednoznačně zvládnout lépe," uvedl kouč Krejčí.

Reklama