Hlavní obsah

Fenin: Možná si nechám od kluků z reprezentace podepsat dres

TEPLICE

Hvězdy fotbalové reprezentace Rosického, Čecha, Kollera nebo Baroše zná spíše jen z televize, teď s nimi bude útočník Martin Fenin sdílet jednu šatnu, trénovat a příští týden si po jejich boku zřejmě zahraje i v přípravném utkání v Rakousku. Dvacetiletý teplický útočník se totiž v úterý poprvé v kariéře ocitl v nominaci kouče Karla Brücknera a dál si prý připadá jako v krásném snu.

Článek

Ten začal na světovém šampionátu do 20 let v Kanadě a pokračoval jeho střeleckou explozí v úvodních dvou kolech první ligy.

Fenin byl z reprezentační pozvánky plný dojmů. Sám byl prý zvědavý, jak mezi nové spoluhráče zapadne. "Abych řekl pravdu, představit si to ani neumím. S nikým se vyloženě neznám, spíš jen z televize. Bude strašně zajímavé je jenom poznat," líčil Fenin na vlastních internetových stránkách. "I kdybych s nimi měl jenom být a nehrát, dá mi to strašně moc, jenom samotné tréninky. Ale je to pro mě neskutečná šance," poznamenal Fenin, kterému prý ale kouč Brückner dá příští středu ve Vídni šanci alespoň na poločas.

Když se Fenin v úterý dopoledne dozvěděl o svém povolání do národního týmu, nevycházel z údivu. "Před chvílí jsem se akorát podíval na teletext a našel v nominaci i svoje jméno. Je to fantastické," líčil Fenin. "Vážně mi přijde, že tak nějak sním. Je toho strašně moc. Ani jsem se tady po mistrovství nerozkoukal, dal tři góly v lize, teď nominace. Je to všechno hrozně rychlé, až mám pocit, že se mi to možná jenom zdá," svěřil se talentovaný střelec.

Ten se blýskl třemi góly na šampionátu v Kanadě a stejný kousek předvedl i v prvních dvou ligových kolech, když dal dvě branky na Kladně a trefil se i v neděli proti Jablonci. "Je pravda, že o moc lepší to snad ani být už nemůže. Jsem ale soudný a vím, že taková forma mi nemůže vydržet do konce života," připustil Fenin, jehož výkony vzbudily velkou pozornost i mezi řadou zahraničních klubů.

Od spoluhráčů si nechá podepsat dres 

Na přestup ale Fenin nemyslí, všechno nechává na jednáních vedení teplického klubu a svého manažera. Jeho myšlenky teď patří jen reprezentaci, ta pro něj prý znamená nejvíc. "Nepředstavoval jsem si, že bych v něm v nejbližším horizontu měl být. Měl jsem sen, že se tam jednou dostanu, ale ve dvaceti?" radoval se Fenin.

Nyní se těší na to, až mu do jeho soukromé sbírky přibude další cenný suvenýr: dres seniorské reprezentace. "Ten z finále mistrovství světa mám zatím ve skříni a s mamčou vymýšlíme nějakou vitrínu, kam dáme dres, fotky, medaili. Jestli dostanu dres i s Rakouskem, určitě si ho nechám. Bude pro mě hrozně cenný. A možná si ho nechám od kluků podepsat," plánoval Fenin. Jeho nominace prý měla ohlas v celé rodině. "Určitě zajdeme s rodiči na večeři," nastínil Fenin.

Reklama

Související témata: