Hlavní obsah

Brückner: Snad se objeví víc pozitivních věcí než posledně

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner se musí v jediném testu před důležitou podzimní částí kvalifikace obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Na jeho místo byl povolán mladoboleslavský Marek Matějovský, s jehož uvolněním z klubu měl kouč opět problémy. Radost mu naopak udělal nejlepší reprezentační kanonýr Jan Koller, který se o víkendu vrátil do sestavy francouzského Monaka a hned dvakrát skóroval.

Článek

Reprezentace bude postrádat svého kapitána, který má ze zápasu na Spartě poraněné koleno...

Absence Rosického mě mrzí, ale už na poslední tiskové konferenci jsem vyjádřil obavy, že hráče čekají ještě dva, tři zápasy, ve kterých je mohou potkat zranění. V srpnu mít jen jednoho zraněného hráče, je podle mě úspěch.

Znáte rozsah jeho zranění a dobu léčení?

S Tomášem jsem mluvil. Říkal, že zranění není vážné a na Irsko bude fit.

Má ještě někdo z týmu zdravotní problémy?

Čeká nás teprve první společný trénink, po něm budeme moudřejší. Zatím jen David Jarolím má odřené koleno s nějakým zánětem, ale nechci lékařům fušovat do řemesla.

Který z hráčů převezme na hřišti Rosického post?

Je jasné, že za Rosického byl nominován Matějovský. Před Matějovským byl na stejný post nominován i David Jarolím z Hamburku.

Jak se v Mladé Boleslavi tvářili na dodatečné povolání jejich špílmachra Matějovského?

Tvářili se dost divně, jako obvykle. Buď se jim nelíbí, že v nominaci hráč je, nebo zase že není. Bohužel se k nám hráč nemůže připojit dřív, než po pondělní dohrávce Gambrinus ligy, což pro něj bude handicap.

Jak jste spokojený s výkonem kanonýra Jana Kollera, který se o víkendu vrátil do sestavy Monaka a dvakrát skóroval?

Daří se i jiným útočníkům. Já jsem nikdy nepochyboval o tom, že by tito hráči ztratili střeleckou mušku natrvalo.

Nemáte strach z nerozehranosti italských krajánků, pro které ještě nezačala sezóna?

Je to pro všechny evropské reprezentace stejné. Minulý podzim proti Slovensku na tom byli podobně a podali vynikající výkony.

Co si od přípravného utkání s Rakouskem slibujete?

Je to důležité utkání, potřebujeme hlavně být spolu. Doufám, že se v zápase objeví víc pozitivních věcí než v posledním reprezentačním období. Nemůžeme jít do kvalifikačního utkání s Irskem z vody. Každý sraz, každý trénink je pro nás dobrý.

Reklama

Související témata: