Hlavní obsah

Brückner rozzlobil nominací Matějovského boleslavský klub

JABLONEC NAD NISOU

Vedení fotbalistů Mladé Boleslavi si po pondělní dohrávaném utkání třetího kola první ligy v Jablonci stěžovalo na trenéra národního týmu Karla Brücknera kvůli tomu, jak dodatečně nominoval do reprezentace záložníka Marka Matějovského. Ten byl v pondělí dopoledne povolán na přípravný zápas s Rakouskem jako náhrada za zraněného kapitána Tomáše Rosického.

Článek

"Marek Matějovský se o nominaci dozvěděl až po taktické poradě, a to telefonicky. Myslím si, že to není ani vhodné ani důstojné. Jsem přesvědčen, že to narušilo jeho koncentraci na zápas, ve zlomových okamžicích byl myšlenkami někde jinde, jsem z toho zklamán," řekl novinářům trenér Luděk Zajíc po utkání, které skončilo remízou 1:1.

Boleslavští tvrdí, že kouč Brückner nedrží slovo. Podle sportovního ředitele Zdeňka Kudely měl klub po červnovém kvalifikačním utkání s Walesem přislíbeno, že Matějovský bude nominován do Rakouska, kde odehraje polovinu nebo většinu utkání. "Bylo mi přislíbeno, že bude vyzkoušen jako náhrada za Rosického. Pozvánku minulý týden však nedostal a byl zařazen jako první náhradník," uvedl Kudela.

Rosický o víkendu kvůli zranění nenastoupil v anglické lize a dnes ráno se Brückner rozhodl povolat Matějovského, což se prý zástupci Boleslavi dozvěděli zprostředkovaně, a nikoli od vedení národního mužstva. "Bylo mi řečeno (šéfem profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubasem), že Matějovský měl být v jednu hodinu na srazu, ale s námi nikdo nekomunikoval. Nikdo nám nepovažoval za nutné to vysvětlit," řekl Kudela.

Po nominaci dávali týden Matějovského dohromady

Matějovskému se po ranním rozcvičení v klubu ozval trenér Brückner. "Ptal se Marka, jak se cítí a zda by zvládl dvě utkání během tří dnů. Marek mu pochopitelně řekl: samozřejmě. A já si pokládám otázku, zda to bylo férové jednání? Zda by vedení svazu a národního týmu nemělo jednat jiným způsobem? Marka jsme dávali od zveřejnění nominace, kde nebyl, týden psychicky dohromady, protože byl zklamán a nyní tohle. Jsme přesvědčeni, že to jeho výkon negativně ovlivnilo," láteřil Kudela.

Ještě ostřejší výrazy volil generální ředitel klubu Jaromír Šeterle. "Pan Brückner opakovaně lže hráčům, nám představitelům, alespoň našeho klubu. Než jsem jel do Jablonce, četl jsem vyjádření pana Brücknera, že se Mladá Boleslav staví k reprezentaci různě, že chce nebo nechce, ale my jsme vždy chtěli, aby byli naši hráči nominováni do národního týmu," uvedl Šeterle.

Boleslavští měli už v minulosti výtky k Brücknerově práci, především proto, že podle nich ignoroval hráče z domácí ligy. "Dokonce jsme na sebe vzali břímě proroka, kdy jsme veřejně vystoupili na obhajobu hráčů z ligy a následně se v národním celku prosadili Lafata, Kulič, Pudil," řekl Šeterle, který se pozastavil na nominací Matějovského.

"Co má za smysl, že je nominován na zápas, který se hraje za 48 hodin? Nebojím se říci, že pan Brückner opakovaně lže. Beru to jako svoje vyjádření, ale myslím si, že to bude názor i mých kolegů. Podle mého je to nekompetentní trenér pro národní mužstvo a myslím, že nedosáhne výsledků, které všichni očekáváme," prohlásil funkcionář.

Reklama

Související témata: