Hlavní obsah

Feninovi radí v reprezentaci kustod Poustka

PRAHA

Byť nejde o spoluhráče, má novic v reprezentačním fotbalovém týmu Martin Fenin průvodce z klubu. Mladíkovi pomáhá proniknout do pravidel a tajů elitního českého výběru kustod Eduard Poustka, jenž vykonává stejnou funkci i v Teplicích. Ty jsou zaměstnavatelem teprve dvacetiletého útočníka.

Článek

„Když něco nevím, tak mi poradí Eda. Na všechno se ho mohu zeptat. I do hotelu jsem jel přes Prahu za ním,“ usmíval se mladíček, který zazářil na mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě. Výbornými výkony v ligové soutěži si vysloužil pozornost trenéra Brücknera, který mladíčka povolal pro středeční přípravný zápas s Rakouskem.

Natěšený Fenin dorazil půl hodiny před oficiálním srazem. „Byl jsem hodně nervózní. První očekávání ze mě spadlo po přivítání. S každým jsem si podal ruku. Některé hráče znám z ligy. Ostatní z televize. Klukům tykám, ostatním z realizačního týmu vykám,“ vykládal Fenin. „Udělám všechno, aby mě kluci dobře přijali,“ slíbil mladíček, že se porve o místo na výsluní.

„Pokud dostanu šanci a půjdu na hřiště, budu se snažit odevzdat maximum, abych si vysloužil další nominaci,“ vykládal Fenin, aniž by hlouběji dumal, s kým z reprezentačních spoluhráčů by si na hrotu nejlépe vyhověl. „Ať budu hrát s kýmkoliv, bude to skvělé,“ usmál se. Nominaci do prvního reprezentačního týmu nebere jako další posun k zahraničnímu angažmá. „Já tohle neřeším. Je to další krok v kariéře,“ dodal.

Reklama

Související témata: