Hlavní obsah

Brückner: Na místě Rosického budeme improvizovat

Bez kapitána Tomáše Rosického se musí obejít fotbalová reprezentace ve středeční přípravě v Rakousku. Trenér Karel Brückner už má jasno o tom, jak záložníka Arsenalu nahradí. „Na místě Rosického nastoupí Jarolím. Ale protože hraje už v pátek mistrovské utkání, nastoupí zřejmě jen na poločas. Po přestávce budeme improvizovat,“ řekl na úterní tiskové konferenci ve Vídni Brückner.

Článek

V srpnu vám přípravná utkání většinou nevycházejí. Proč?

Je pravda, že nám tyhle zápasy moc nejdou. Ještě v tomhle termínu bylo Švédsko (17. srpna 2005 - prohra 1:2), které nám celkem vyšlo. I když jsme prohráli. Nechtěl bych se vymlouvat na objektivní vlivy, hráči mají přípravné období, nemají topformu. Musíme se podřídit termínové listině a poradit si s tím. Čekám lepší a kvalitnější utkání než proti Srbsku.

Zdravotní stav kádru je v pořádku?

Nemáme žádné problémy. Ani zdravotní, ani žádné jiné.

Potíže má váš středeční soupeř, už přes pět hodin nevstřelil gól...

My také máme problémy se střílením branek. Chceme tohoto zápasu využít, abychom v útočné fázi prezentovali zlepšení. Koncovka byla vždycky naše dominanta. Tomu bude odpovídat taktika i rozestavení. Budeme chtít hrát ofenzivně.

Jakou roli hraje ve vašich záměrech taktika Rakouska?

Chceme se především zaměřit na svůj výkon. Nepodceníme soupeře, ale tentokrát se budeme soustředit na sebe. I když jsme videosestřihy dostali až v pondělí, přestože jsme o ně žádali s velkým předstihem.

Poprvé jste nominoval útočníka Teplic Fenina. Kolik dostane prostoru?

Sestavili jsme výběr tak, aby měl hlavu a patu i při střídání. Útočníci se nejspíše prostřídají v poločase. Jedno střídání bude i v obraně. Marek Matějovský bude mít nejmenší zatížení, když hrál ještě v pondělí. Podle vývoje utkání to bude kolem dvaceti minut.

Reklama

Související témata: