Hlavní obsah

Koller: Remíza je zasloužená

Tomáš Fliegl (Vídeň)Sport.cz

Znovu se ukázalo, na koho se může fotbalová reprezentace spolehnout. Přestože Jan Koller nezažívá v Monaku ideální start sezóny, po dvou víkendových gólech v Sochaux byl jediným českým střelcem i ve středeční přípravě ve Vídni. Jeho trefa s pořadovým číslem 49 však stačila jen na nerozhodný výsledek 1:1. „Je škoda, že jsme vedení neudrželi. Remíza je ale asi zasloužená,“ řekl Koller po zápase.

Článek

Čeští fotbalisté měli v úvodu několik šancí, koučem naordinované ofenzivní pojetí mělo úspěch. S produktivitou byly ale oba celky na štíru. „Začátek byl nervózní, rozháraný. Milan Baroš měl dvě šance, Rakušané jednu,“ připomněl zajímavý start utkání Koller. „Pak jsme dali gól, uklidnili hru,“ dodal forvard Monaka.

Ve 33. minutě zaváhala rakouská obrana, čehož Koller využil ke vstřelení už 49. branky v reprezentaci. „Musím vyzdvihnout výbornou přihrávku Davida Jarolíma. Už měl napřaženo, já na něj křiknul a on mi ještě zvládl posunout míč. Pak jsem si už jen jedním okem hlídal brankáře. Jsem rád, že to vyšlo,“ popsal svůj gól čtyřiatřicetiletý útočník.

Druhý už Koller přidat nemohl, v poločase jej vystřídal debutující Fenin. „Sám jsem si řekl, že budu hrát jenom poločas. Trošku mě tahal sval už před zápasem, tak jsem nechtěl nic riskovat. S trenérem jsme byli domluvení,“ vysvětlil Koller. „Nebyl jsem zklamaný, že jsem nemohl dát jubilejní padesátý gól v reprezentaci. Jen je škoda, že jsme neudrželi vedení,“ litoval vyrovnání nejlepší reprezentační kanonýr historie.

Po vystřídání sledoval Koller z lavičky slabší druhý poločas, ve kterém se domácí snažili vyrovnat, ale nedařilo se jim proniknout českou defenzívou. „Museli jsme po zraněních hodně improvizovat, třeba Marek Kulič hrál pravého záložníka,“ připomněl netypickou pozici sparťanského útočníka.

Kulič se na nezvyklé pozici hledal, klíčový okamžik ale přišel na druhé straně. Centr podskočil Zápotočný a mladíček Martin Harnik vyrovnal. „Kluci kontrolovali hru, soupeře pustili do jediné šance. Tu Harnik proměnil, remíza je asi zasloužená,“ uznal Jan Koller. Důležitější bude, jak se národnímu celku povede v kvalifikaci ME 2008. Už 8. září se Češi představí v San Marinu.

Reklama

Související témata: