Hlavní obsah

Rakouský tisk oslavuje střelce vyrovnávací branky

VÍDEŇ

Zcela ve znamení oslav vyrovnávací branky mladíka Martina Harnika se ve čtvrtek nesou komentáře rakouského tisku ke středečnímu utkání rakouských a českých fotbalistů ve Vídni. Už titulky jasně naznačují, který moment celého večera byl z rakouského hlediska nejdůležitější: "Debutant zachránil Rakousko", "Debutant, který dal Rakousku vydechnout", "Střela z budoucnosti".

Článek

Kurier připomíná, že Euro 2008 se blíží a pořadatelská země nutně potřebuje úspěchy, které by správně naladily fanoušky. "A ve středu skutečně přišel náznak toho, že sny by se mohly splnit" napsal list.

"Tým trenéra Hickersbergera prokázal zřetelný výkonnostní vzestup, zvláště v ofenzivní činnosti. Nestačilo to sice stále ještě na první výhru v sezóně, ale mužstvo dalo zapomenout na kritiku neškodnosti v útočné fázi," píše dále Kurier, který označuje za nejlepšího hráče Rakouska Joachima Standfesta.

Přípravné utkání Rakousko - Česko na Sport.cz:
REFERÁT:Kollerův gól stačil v Rakousku jen na remízu
TRENÉR:Brückner po Rakousku chválil Jarolíma a útočníky
ZRANĚNÍ:Grygera pro zranění nejspíš nestihne kvalifikaci
TISK:Rakouský tisk oslavuje střelce vyrovnávací branky

Der Standard zdůrazňuje, že jeden z rakouských hrdinů nedávného MS do 20 let v Kanadě Harnik se svého hvězdného okamžiku dočkal už při druhém kontaktu s míčem. Jeho zdravá mladická drzost může být podle deníku příslibem lepší budoucnosti rakouského fotbalu.

List ovšem také připomíná pro Rakousko "děsivý" začátek utkání, jehož stav mohl být při větší důslednosti Milana Baroše už v 7. minutě 0:2. Pak se ale síly vyrovnaly, i Rakušané si vypracovali několik velkých šancí, a tak je konečný výsledek zasloužený, soudí Der Standard.

Die Presse uvádí, že poločasové střídaní v českém týmu vzalo zápasu tempo. "Zdálo se, že Rakousko trochu převzalo taktovku, ale o nějakém tlaku nemohla být řeč. A tak právě ve chvíli, kdy tempo usínalo, přišla úleva. Trenér vytáhl z rukávu eso a oživil naděje, že Rakousko má přece jen v záloze nějaké mladé trumfy," napsal Die Presse.

Reklama

Související témata: