Hlavní obsah

Šimůnek je blízko premiérové nominaci do reprezentace

Raketový vzestup kariéry českého fotbalového obránce Jana Šimůnka pokračuje. Jeho nový zaměstnavatel německý prvoligový celek Wolfsburg na svých internetových stránkách oznámil, že bývalý sparťan byl poprvé povolán do české reprezentace, a to pro kvalifikační zápasy o mistrovství Evropy proti San Marinu a Irsku.

Článek

Informaci v pondělí potvrdil i mluvčí reprezentace Lukáš Tuček, ovšem s tím, že jde zatím pouze o širší nominaci.

Podle Tučka skutečně Šimůnkovo jméno figuruje na seznamu širšího kádru. "Tak jako obvykle dostalo asi třicet hráčů na klub informaci, že se mohou objevit v nominaci na nejbližší reprezentační akci. Mezi nimi je i Jan Šimůnek. Užší nominaci ale oznámí trenér Karel Brückner až ve čtvrtek," připomněl mluvčí, že ze zprávy Wolfsburgu zatím nelze nic konkrétního usuzovat.

Pro nominaci dvacetiletého obránce však hovoří fakt, že se národní tým dostal do problémů se stopery. Kvůli zranění totiž bude Brücknerovi chybět Zdeněk Grygera, zcela doléčen ještě zřejmě není Martin Jiránek a Tomáš Zápotočný podal v přípravě v Rakousku velmi nepřesvědčivý výkon.

Naopak Šimůnek prožívá nezvykle úspěšné období. V červenci dovedl reprezentaci do 20 let jako kapitán ke stříbrným medailím z mistrovství světa, následně odehrál dva vydařené zápasy za Spartu a okamžitě přestoupil do Wolfsburgu jako jeden z nejdražších obránců české ligy. Ihned se zabydlel v základní sestavě bundesligového celku a v prvních dvou zápasech pomohl k zisku čtyř bodů.

Pokud by byl Šimůnek skutečně nominován, stal by se druhým hráčem úspěšného výběru do 20 let, který by se objevil v reprezentačním áčku. V přípravném utkání s Rakouskem nastoupil teplický útočník Martin Fenin.

Reklama

Související témata: