Hlavní obsah

Jednadvacítka bude na startu kvalifikace postrádat Švece a Jandu

KLADNO

Dva fotbalisty pražské Slavie Michala Švece a Petra Jandu bude v úvodních zápasech evropské kvalifikace postrádat kouč reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička. Švec se omluvil z úterního srazu kvůli vykloubenému palci u nohy, Janda má zase problémy s kolenem.

Článek

Místo nich byli na duely v Arménii a proti Lichtenštejnsku, které se uskuteční v sobotu a příští úterý, povoláni obránce Brna Lukáš Kubáň a premiérově univerzální ofenzivní hráč Plzně Michal Smejkal.

Švec s Jandou si zranění přivodili minulou středu v utkání proti Ajaxu Amsterodam, v nichž si sešívaní premiérově zajistili postup do Ligy mistrů. Oba hráče ale slávistický kouč Jarolím už nemohl využít v nedělním duelu v Mostě a teď s jejich službami nemůže počítat ani jednadvacítka. Janda přitom přišel už o druhou reprezentační akci v sezóně: v srpnovém přípravném utkání ve Skotsku požádala Slavia o jeho uvolnění z nominace kvůli nahuštěnému programu mužstva.

S výjimkou Švece a Jandy, kteří by za normálních okolností měli nastupovat v základní sestavě jednadvacítky, se v úterý v Praze sešel kompletní tým. Tedy i obránce Wolfsburgu Jan Šimůnek, o němž se mluví v souvislosti s možným dodatečným povoláním do seniorské reprezentace.

Tým se po srazu v tréninkovém centru pražské Sparty přesunul do nedalekých Roztok, v 18:00 jej zase čekal trénink na Strahově. Ve středu čekají tým "lvíčat" dva tréninky v Přední Kopanině, po deváté hodině večerní pak celá výprava nabere z pražského ruzyňského letiště směr Jerevan, kde v sobotu vstoupí do kvalifikace. V úterý pak úvodní cyklus zakončí v pražském Xaverově proti Lichtenštejnsku.

Reklama