Hlavní obsah

Vlček sní o premiérové brance v reprezentaci

Na vlně výtečné formy se veze fotbalový útočník Stanislav Vlček, který v duchu sní o tom, že se dočká premiérové branky i v reprezentačním dresu. Třicetiletý útočník pražské Slavie umlčel své věčné kritiky, protože z vyhlášeného spalovače šancí je už zase postrachem všech obran, když v posledních třech zápasech nasázel pět gólů.

Článek

"Ale ono je to u útočníků těžké, je to pořád na hraně. Nedávno jsem nedával góly, když jsem měl i dost smůly, a teď třeba v Mostě jsem vystřelil doprostřed brány a spadlo to tam stejně. Někdy je prostě období, kdy tam spadne úplně všechno, pak zase nic," vyprávěl Vlček při dnešním setkání s novináři po tréninku reprezentace v Praze na Strahově, kde se národní tým chystá na důležité kvalifikační bitvy v San Marinu a s Irskem.

Vlček je už zkušený mazák, zažívá skvělé období, ale zůstává na zemi. "Nelétám v euforii, protože vím, že zase přijde horší období. A ty se také snažím přecházet v klidu, i když si to osobně dost beru a trápím se tím. Ale když se daří týmu a vyhrává i bez mých gólů, tak je to jednodušší," popisoval Vlček. "I když někdy kroutím hlavou nad tím, když vidím, co dokážu nedat," líčil.

Na sezónní houpačku je zvyklý

Sám je zvyklý na to, že si během sezóny připadá jako na houpačce. Období trápení bez vstřelené branky většinou střídají gólové hody. "Třeba v minulé sezoně jsem dal gól hned v prvním kole a pak na něj čekal až do desátého kola. A následovalo šest zápasů v řadě se vstřelenou brankou," vzpomínal Vlček s úsměvem na výkyvy své formy.

V lize nasázel už 85 branek, po půl roce se zase dostal i do reprezentace. V ní by si rád splnil další sen. Trefit by se chtěl i v národním týmu. V pěti zápasech, při kterých se jen jednou dostal do základní sestavy, se zatím střelecky neprosadil.

"Ale uvidíme, jestli vůbec dostanu šanci. I ostatní kluci totiž mají výbornou formu. I kdybych měl hrát jen chvíli, tak budu rád," uvažoval Vlček. "Ale v reprezentaci bych si gól dal rád. Kdybych se třeba dostal do šance v San Marinu a nedal ji, tak by mě to mrzelo. Moc dalších možností bych třeba už v životě neměl," připustil.

Reklama