Hlavní obsah

Kováč: Do Interu bych šel rád, ve Spartaku jsem ale spokojený

Reprezentační obránce Radoslav Kováč zažil černé fotbalové období. Minulou středu vypadl se spoluhráči ze Spartaku Moskva ve třetím předkole prestižní Ligy mistrů až po penaltovém rozstřelu. V neděli se pak na ruský celek v čele ligy dotáhl Zenit Petrohrad. Kováč si chce v kvalifikaci o EURO 2008 spravit náladu, před zápasem se slabým San Marinem nabádá k absolutní koncentraci.

Článek

V sobotu vás čeká zápas s fotbalovým trpaslíkem, všichni od vás čekají vítězství. Jak to vnímáte vy?

Jedeme samozřejmě do San Marina vyhrát a uděláme všechno pro to, aby se to povedlo. Každý hráč je srovnaný s tím, že do zápasu musí nastoupit stejně, jako kdyby jej čekalo Německo, nebo Irsko. Jsou to povinné tři body.

Očekáváte tedy proti San Marinu jednoduchý zápas?

Nemyslím si, že to bude snadné utkání, protože taková již dnes neexistují. Především nesmíme soupeře podcenit. Bude důležité dát co nejdříve branku.

Mohl by sobotní výsledek povzbudit, či naopak podlomit sebevědomí týmu před utkáním s irským výběrem?

Já myslím, že ne. Každý zápas je jiný a my víme, že Irsko má větší kvalitu. To nás ale čeká až příští středu, teď se chystáme na San Marino.

Jak probíhá příprava týmu na první z kvalifikačního dvojutkání?

Příprava začala vlastně ve čtvrtek dopoledne, kdy jsme zhlédli záznam duelu San Marina s Kyprem. Trenér říkal, že musíme hrát koncentrovaně, ale to samozřejmě všichni víme. Podcenit bychom je mohli snad jedině v případě, že bychom vedli svou skupinu o patnáct bodů.

Po domácím vítězství 7:0 Milan Baroš prohlásil, že to snad už nemůže bavit ani fotbalisty San Marina…

Já si myslím, že se San Marino změnilo. Od té doby, kdy dostali třináct gólů od Německa je vidět, že jejich hra se zlepšuje, má nějaký systém. Nedostávají tolik gólů a fungují jako celek.

Naznačil vám trenér Brückner, zda nastoupíte v základní sestavě?

O tom jsme se ještě nebavili. Každý hráč chce být na trávníku a já jsem připravený nastoupit. Určitě nám bude chybět Baroš, naštěstí máme další kvalitní útočníky.

Jste jedním z reprezentantů, kterým hrozí druhá žlutá karta v kvalifikaci. Ta by pro vás znamenala stop pro zápas proti Irsku…

Člověk nad tím na hřišti nepřemýšlí. Jen je potřeba nechodit do zbytečných faulů, nebo třeba oplácet.

Jak se vám daří v ruské lize se Spartakem Moskva?

Měli jsme těžký týden. Vypadli jsme v předkole Ligy mistrů na penalty, to byla obrovská škoda. V neděli jsme hráli v lize s CSKA Moskva a jednalo se o velmi podobný příběh. Celý zápas vedeme a potom dostaneme gól v 95. minutě. Chybělo nám to pověstné štěstí, ale pořád máme boj o titul ve svých rukách.

Co vás mrzí víc, vyřazení od skotského Celtiku, nebo ztráta bodů s CSKA?

Smutnější jsme z vyřazení v Lize mistrů, protože to bylo pouze o dvou zápasech, zatímco v lize jich nás čeká ještě sedm. Bolí to moc. Hodně jsme si na Celtik věřili a byli v obou duelech lepší. Neproměnili jsme svoje šance, včetně pokutového kopu.

V letním přestupovém období po vás toužil italský velkoklub Inter Milán, proč z přestupu nakonec sešlo?

Spartak se na poslední chvíli cukl a řekl si o příliš velké peníze. Vedení to udělalo proto, že byl v tu chvíli zraněný spoluhráč Martin Jiránek a i další hráči. Trenér o mém odchodu vůbec nechtěl slyšet, řekl že se uvidí v zimě, po Lize mistrů. Samozřejmě, že bych to rád zkusil, Inter je světový klub. Já mám nicméně ve Spartaku výbornou pozici a jsem spokojený.

Reklama