Hlavní obsah

Jednadvacítku opustili Rajtoral s Řezníkem, pozvánku dostal Rosa

ROZTOKY U PRAHY

Fotbalová reprezentace do 21 let přišla v sobotním úvodním zápase kvalifikace o mistrovství Evropy v Arménii kromě dvou bodů po remíze 1:1 také o dva zraněné hráče základní sestavy. Záložník František Rajtoral i obránce Radim Řezník utrpěli výron kotníku a v neděli tým "lvíčat" opustili. Trenér Vítězslav Lavička se před úterním kvalifikačním duelem s Lichtenštejnskem rozhodl povolat teplického beka Antonína Rosu.

Článek

Rosa je v jednadvacítce úplným nováčkem. ČTK to řekl vedoucí týmu Ivo Sekerka.

Pro jednadvacítku je absence Rajtorala s Řezníkem nepříjemná i kvůli tomu, že se jí rozpadne souhra na pravé straně hřiště. Oba spolu nastupují i v Ostravě a kouč Lavička teď musí vymýšlet, kým uvolněné místa na kraji obrany a zálohy obsadí. Zatím tým doplnil o Rosu, který se má hlásit už na nedělním odpoledním tréninku v Přední Kopanině. Jestli se k jednadvacítce připojí ještě další hráč, zatím není jisté, kouč ale spíš už k žádnému doplnění nesáhne.

Na Rajtorala s Řezníkem se v sobotním duelu v Jerevanu přilepila velká smůla. Oba zápas nedohráli a shodou okolností po nenápadných soubojích kvůli pochroumanému kotníku na pravé noze. Rajtoral odstoupil ze hry už po čtvrthodině, Řezník šest minut před koncem ve chvíli, kdy už měl český tým vystřídáno a závěr musel hrát jen v deseti hráčích. U Řezníka dokonce existovalo podezření na zlomeninu, ale následné rentgenové vyšetření v jedné z jerevanských nemocnic to vyloučilo.

Hned po zápase však bylo jasné, že v úterý kouč Lavička bude moci s ostravským duem jen těžko počítat. Rajtoral i Řezník viditelně kulhali a v neděli dopoledne po dohodě s lékaři raději odcestovali z Prahy vlakem do Ostravy, kde budou pokračovat v léčení.

Tým "lvíčat" v neděli dopoledne odpočíval a doháněl spánkový deficit po cestě z Arménie, protože hráči se dostali do postelí až před osmou hodinou ranní. V půl třetí odjeli z Roztok u Prahy do nedaleké Přední Kopaniny na lehký regenerační trénink a v podvečer je u taktické porady čekal rozbor nepovedeného vystoupení v Arménii. V pondělí má jednadvacítka od půl čtvrté v plánu trénink v pražských Horních Počernicích, kde v úterý přivítá Lichtenštejnsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články