Hlavní obsah

Baroš trénoval s mužstvem, jeho start proti Irům je pravděpodobný

Dopolední uzavřený trénink fotbalové reprezentace před kvalifikačním utkáním s Irskem absolvoval s týmem téměř bez úlev i útočník Milan Baroš, který si přivodil zranění zad při nekoordinovaném pohybu v přípavě proti San Marinu a ultrazvuk prokázal přítomnost nepříjemného hematomu. Jeho start ve středečním kvalifikačním duelu na Letné je podle zpráv z realizačního týmu velmi pravděpodobný.

Článek

Lékaři nedávali při první diagnóze Barošovi příliš šancí, že by mohl do kvalifikačního bloku zasáhnout, ale pondělní zprávy byly už optimističtější. "Pokud bych měl soudit podle dnešního stavu, k utkání zřejmě bude připraven nastoupit, dokonce bez obstřiků," prohlásil lékař týmu Petr Krejčí, podle kterého Baroš trénoval bez zjevných potíží. "Já jsem skoro přesvědčen, že po zdravotní stránce bude jeho start možný," uvedl Krejčí. Připomněl však, že v tréninku nelze plně simulovat například souboje a případné údery do postiženého místa.

Baroš měl dobrou náladu, bolest ho v pondělí skutečně nelimitovala, dokonce se mohl zapojit i do nácviku střelby. "Trénink jsem absolvoval tak na 80 procent a žádné problémy jsem necítil, můj stav se zlepšil. Uvidíme ještě zítra, na oficiálním tréninku budu trénovat zcela naplno," vzkázal fotbalista prostřednictvím mluvčího týmu Lukáše Tučka.

Hráči nacvičovali přízemní kombinace

Fotbalisté trénovali v pondělí na strahovském stadiónu Evžena Rošického ve stejnou dobu jako soupeř v nedalekém tréninkovém centru Sparty Praha. Irové nechali nahlédnout novináře do své tréninkové "kuchyně" na poslední čtvrthodinu, Češi se připravovali za zavřenými dveřmi po celou dobu. Nacvičovali mimo jiné i rychlé přízemní kombinace, které by měly platit na soupeře sázejícího na vysoké hráče. "Trenér vyzkoušel několik variant jak se vypořádat s absencí Honzy Kollera," uvedl Tomáš Sivok.

V pondělí odpoledne už mužstvo trénovat nebude, fotbalisté budou odpočívat na hotelu, trenér zřejmě bude s některými hráči chystat taktické plány na středeční večer. Společná taktická porada je na programu v úterý ráno, oficiální trénink v AXA Areně je na programu v 18:00.

To už s týmem nebude Jan Koller, který ve středu nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. V úterý proto český útočník odcestuje za svým klubem do Monaka, kde se bude připravovat na víkendový ligový zápas.

Reklama

Související témata: