Hlavní obsah

Čeští mladíci rozstříleli Lichtenštejnsko 8:0

Čeští fotbalisté do jednadvaceti let ve svém druhém utkání kvalifikace o postup na ME nezaváhali a po sobotní remíze v Arménii deklasovali v úterý na hřišti v Horních Počernicích Lichtenštejnsko 8:0. Již 14. října oba týmy změří síly podruhé, když si prohodí domácí prostředí.

Článek

První poločas začal předpokládaným náporem českých hráčů a už ve 4. minutě po střeštíkově rohovém kopu zamířil přesně hlavičkou dobře postavený Fillo. Ve 12. minutě rozehrál Střeštík standardní situaci, v pokutovém území nejvýše vyskočil Pekhart a hostující brankář Büchel se podruhé natahoval po míči marně.

Ve 20. minutě Fillo krásně předložil míč před vápnem Kaloudovi, ten ovšem nezamířil mezi tyče. O sedm minut později poprvé vážněji zahrozili hosté. Wille se dostával k zakončení v pokutovém území, bránící Suchý se ocitl na zemi a zdálo se, že hrál rukou, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře.

Celý první poločas byl ovšem v jasné režii domácích. Čeští mladíci se hrnuli do jednoho útoku za druhým. Potřetí se ovšem čeští fotbalisté radovali až ve 41. minutě, kdy centr z pravé strany doklepl za lichtenštejnského brankáře vysoký útočník Smejkal. Ten se do poločasu trefil hlavou ještě jednou a završil tak skóre první půle na 4:0.

Smejkal si připsal hattrick

Druhý poločas začal ve stylu toho prvního. Nejprve si Pekhart připsal druhou trefu v utkání, když nadvakrát propasíroval míč přes hostujícího brankáře, a v 53. minutě udělal střídající Dočkal z obránců soupeře stojící kužele a nekompromisní ranou k tyči zvýšil na 6:0.

V 70. minutě po nepřehledné situaci v malém pokutovém území trefil dobře centrovaný míč Smejkal, který tak završil hattrick. Konečnou podobu skóre určila střela Dočkala, jenž v 83. minutě pěkně zatočil míč kolem stojící zdi, a brankář hostů bezmocně vytáhl ze sítě osmý míč, který se dostal za jeho záda.

Česká republika U-21 - Lichtenštejnsko U-21 8:0 (4:0)
Branky: 40., 45. a 70. Smejkal, 11. a 49. Pekhart, 53. a 84. Dočkal, 4. Fillo. Rozhodčí: Alijev - Husejnov, Alakbarov (všichni Ázerb.). ŽK: Střeštík, Suchý, Smejkal - Hasler, Spalt. Diváci: 683.
ČR U-21: Švenger - Kúdela, Suchý, Šimůnek, Kubáň - Fillo (71.Jeslínek), Holek (56. Gebreselassie), Kalouda, Střeštík (46. Dočkal) - Smejkal, Pekhart. Trenér: Lavička.
Lichtenštejnsko U-21: B.Büchel - Vögeli, Bühler, Flatz, Spalt - Biedermann (46.Haas), S. Büchel, Rechsteiner (81.Wolfinger), Christen (41.Batliner) - Wille, Hasler. Trenér: Fischer.

Reklama