Hlavní obsah

Šimůnek: Jednadvacítka mě lákala víc než áčko

Podle výsledku, který uhrála česká fotbalová jednadvacítka v kvalifikaci ME proti Lichtenštejnsku, by se mohlo zdát, že stoper Jan Šimůnek neměl příliš práce. Ovšem i on se nejednou dostal do ostrého souboje, a proto i jeho zásluhou náš tým porazil svého soupeře 8:0. „Před zápasem jsme si říkali, že bychom se mohli prosadit po standardních situacích. Je dobře, že to vyšlo,“ řekl po utkání bek Wolfsburgu.

Článek

Očekával jste, že by se proti Lichtenštejnsku mohla zrodit tak vysoká výhra?

To jsme opravdu nečekali. Když jsme viděli výsledek zápasu, který hráli s Tureckem. S tím prohráli 2:3 až gólem z devadesáté páté minuty. Říkali jsme si, že to nijak jednoduché nebude.

Co myslíte, že rozhodlo o průběhu utkání?

Určitě to, že jsme dali dva rychlé góly. Oni potom už odpadli a nějak moc se jim nechtělo.

V utkání jste se dostal do velkého množství hlavičkových soubojů...

My jsme si říkali, že je budeme napadat hned od rozehrávky. Tak soupeři nezbylo nic jiného, než jen nakopávat. Ale když proti mně stojí o hlavu menší hráč, měl bych ten souboj vyhrát. (úsměv)

Jaká byla vaše nálada po tom, co jste si z Arménie přivezli pouze bod za remízu 1:1?

Nálada samozřejmě nebyla nejlepší. Všichni jsme počítali s tím, že si přivezeme vítězství. Je to pro nás ponaučení. První poločas s nimi opravdu nebyl dobrý. A škoda, že jsme v druhé půli nedali ten potřebný druhý gól.

Jak jste vnímal opětovné setkání s hráči, se kterými jste vybojovali stříbro na MS hráčů do dvaceti let?

Byl jsem hrozně rád. V podstatě jsem ještě nevěděl, jestli nepojedu s A reprezentací, ta možnost tam byla. Já jsem ale spíš chtěl hrát za jednadvacítku, protože kluky znám. Už jsem je dlouho neviděl. Moc jsem se na ně těšil.

Nebylo vám tedy líto, že jste se do užšího výběru trenéra Brücknera nevešel?

Spíš jsem si říkal, že by bylo lepší, kdybych šel hrát za jednadvacítku, protože tady mám větší příležitost hrát. V áčku bych to tak neviděl, na to je ještě čas.

Reklama

Související témata: