Hlavní obsah

Rozehnal chtěl míč hlavně odpálit

PRAHA

Obránce David Rozehnal vyřešil v průběhu druhé půle středečního zápasu s Irskem jeden z nejkritičtějších okamžiků pro český tým. Gólmanu Petru Čechovi vypadl ve výskoku na centr míč z rukou. Ve skrumáži se ho snažili hosté propálit do české branky, ale balón, poskakující v nebezpečné blízkosti brankové čáry, rázným odkopem poslal daleko pryč právě Rozehnal.

Článek

„V tu chvíli mi zatrnulo, ale jsme tým, musíme si vypomoci. Jsem zvyklý, že když skáče gólman do vzdušného souboje, jdu do brány. Když tam ten míč tak divně poskakoval, maximálně jsem se soustředil, abych ho dobře trefil a odpálil do bezpečí. Hlavou mi blesklo: ,Nezkaž to a kopni ho pryč.‘ To se povedlo. Myslím si ale, že rozhodčí měl pískat faul na Čecha,“ popsal kritický okamžik Rozehnal.

Na trávníku se potkal se svým spoluhráčem z Newcastlu, irským gólmanem Shayem Givenem. Několikrát se při standardních situacích snažil o zakončení, ale gól spoluhráči nedal. „My jsme se hecovali ještě v Anglii, než jsme se rozjeli k reprezentaci. Když jsem se snažil zakončit, nemyslel jsem na to, že bych dal gól spoluhráči, ale nebylo by to špatné,“ usmíval se Rozehnal.

V postupových prognózách je Rozehnal přeci jen opatrnější... „Bylo to důležité vítězství, kterým jsme udělali velký krok na šampionát. Máme šestibodový náskok na Iry, ale pro úplnou jistotu potřebujeme tři body. Podstatné je, že situaci máme pevně ve svých rukou,“ zdůraznil Rozehnal.

Reklama

Související témata: