Hlavní obsah

Přispějte Vaclíkovi. Gólman reprezentace sbírá branky z celého světa

Sevilla/Praha

Rozměry fotbalové branky jsou všude stejné, ale každá je přitom úplně jiná. Hodně vypovídá o okolním prostředí, kultuře, o přístupu k fotbalu v daném místě. Gólman fotbalové reprezentace Topmáš Vaclík představil svůj projekt #732x244. Lidé z celého světa mohou na jeho webové stránky nahrát fotografie "zařízení", jak by řekl filmový Pepik Hnátek. Gólman Sevilly symbolicky začal brankou z Frýdku-Místku, kde odstartoval svou fotbalovou kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly.

Článek

To nejdůležitější se děje uvnitř, praví slogan poutající na gólmanově webu.

„Jedná se o můj autorský projekt, který jsem se rozhodl založit zhruba před rokem. Spočívá v tom, že lidé fotí branky z celého světa a pak je nahrávají na mé webové stránky. Rozměry fotbalové branky jsou všude stejné, ale každá je vlastně úplně jiná. Hodně vypovídá o okolním prostředí, kultuře, o přístupu k fotbalu v daném místě," říká Tomáš Vaclík.

Fanoušci na jeho výzvu reagují.

"Sám také aktivně přispívám a tuším, že je tam už okolo 100 branek. Zahlédl jsem tam dokonce branku z Íráku nebo souostroví v Severním ledovém oceánu," popisuje nadšeně Vaclík.

Jeho projekt nově podpořila společnost TCL, která se stala také premium partnerem českého národního týmu.

„Společnost mě sama oslovila s tím, že se jim myšlenka projektu líbí a chtějí mi ho pomoci rozšířit do celého světa. Za to jsem opravdu moc rád," těší gólmana.

Reklama

Související témata: