Hlavní obsah

Brückner: S absencí hráčů si musíme poradit

PRAHA

Karel Brückner ve středečním odpoledni na Strahově zveřejnil nominaci na nadcházející střetnutí s Německem v kvalifikaci ME, které naše reprezentace odehraje v mnichovské Allianz Aréně 17. října. „Musíme zohlednit náš aktuální stav a stav soupeře. Jednoznačně musíme zhodnotit účelnost,“ řekl na tiskové konferenci český kouč.

Článek

S kterými hráči nemůžete počítat pro utkání v Německu?

Absence kvůli žlutým kartám jsou tři, Jankulovski, Baroš a Polák. Ale máme ještě absence z důvodu zranění, kam spadá Grygera, který ještě není úplně zdravý a Jiránek, který je dlouhodobě zraněný. Musíme teď hodně improvizovat a přizpůsobovat.

Jak vnímáte to, že tito důležití hráči nebudou moci nastoupit v tak důležitém utkání?

Já se tím nezabývám. Tady je realita, tady máme hráče. Tady máme vykartované hráče, ti zase budou k dispozici na Slovensko. My si s tím musíme poradit, to prožívá každé mužstvo.

Z jakých důvodů jste se rozhodli pro přípravné utkání s Teplicemi?

Přicházelo v úvahu mezistátní přípravné utkání, ale my jsme od prvopočátku plánovali toto utkání s ligovým týmem. Myslím, že se tam nabízela Jihoafrická republika.

Proč jste zvolili rozčleněný pobyt v přípravě?

Koná se tu konference farmaceutického průmyslu, a tak jsou v Praze hotely už půl roku obsazené, čili jsme zde nemohli strávit ty čtyři pět dní, jak jsme dříve plánovali. Zvolili jsme Teplice a potom tedy Seefeld, kde už jsme myslím popáté.Tam se budeme klasicky připravovat na utkání v Mnichově. Cesta tam trvá zhruba hodinku, to by neměl být problém.

Co pro vás bude v přípravě před Německem směrodatné?

Samozřejmě, že budeme také vycházet z prvního vzájemného utkání v kvalifikaci. Němci budou asi v jiné sestavě. Ale kádr mají hodně široký, stabilizovaný. Těch aspektů tam bude v přípravě více.

Poprvé se v seniorské reprezentaci objevuje mladík Jan Šimůnek, počítáte s ním do základní sestavy?

Ještě nemohu říci, jestli s ním do zápasu počítáme. Sestava se bude formovat v průběhu tohoto týdne a samozřejmě šanci má, potom co nám vypadli tři hráči z naší obranné formace. Navíc hraje pravidelně bundesligu.

Jak si myslíte, že se bude prezentovat německé mužstvo?

Je to vyspělý, silný tým. Mají tam stabilní stopery, Metzeldera a Mertesackera, trošičku improvizují na postech krajních obránců. Mají tam vlevo velice dobře hrajícího Jansena. Oba ti krajní obránci jsou ofenzivní. Schweinsteiger kvalitně zastává roli tvořivého hráče. Z jejich strany se jedná o útočný kombinační fotbal.

Jak to vypadá se zraněním Tomáše Rosického?

Vypadá to pozitivněji. Mohl by nastoupit už teď v neděli proti Sunderlandu. Věřím, že na zápas s Německem bude v pořádku.

Při absenci tolika hráčů, pomyslel jste na hráče jako Nedvěd nebo Patrik Berger?

U obou je to stejné. Vzdali se reprezentace, je to jejich svobodné rozhodnutí. Na to mají právo a my jsme to vzali na vědomí. To bychom se hypoteticky mohli vrátit k Tomáši Skuhravému.

Reklama

Související témata: