Hlavní obsah

Lavička: Klukům přeji, aby se v A mužstvu prosadili

PRAHA

Česká reprezentace do jednadvaceti let se 14. října utká s Lichtenštejnskem na jejich půdě v kvalifikaci o postup na ME. Český trenér Vítězslav Lavička potáhne lvíčata do tohoto souboje již bez Fenina a Šimůnka, kteří v té době budou v přípravě v kádru A týmu. „Nominaci Honzy Šimůnka jsem Karlovi Brücknerovi nerozmlouval,“ vyjádřil se trenér české jednadvacítky s tím, že hierarchie je jasně předem daná.

Článek

Martin Fenin byl v kádru A mužstva již při poslední nominaci, ovšem zařazení Jana Šimůnka, který věkem taky patří ještě do jednadvacítky bylo trochu překvapením.

„Nechci soudit, jestli má Honza na to, aby byl v kádru A týmu nebo ne. Trenér Brückner tyto hráče vybral a my to respektujeme a budeme se snažit zařídit to tak, aby ti hráči , kteří je nahradí byly plnohodnotní,“ pokračoval kouč českých lvíčat.

Jan Šimůnek už má za sebou několik utkání bundesligy a to mu nakonec patrně vyneslo nominaci do reprezentace, která je podle hierarchie nejvýše. „ Některé jeho zápasy jsem měl možnost vidět. Určitě je to pro něj velká zkušenost. Každý start v bundeslize mu přináší posun v jeho růstu,“ podotkl ke kariéře nadějného stopera.

Lavička by měl rád v týmu Šimůnka a Fenina v listopadu

Do kádru A reprezentace se dostali Fenin se Šimůnkem také z důvodu absence několika opor Karla Brücknera. Tím, že teď doplní seniorskou reprezentaci, mohlo by to mít negativní vliv na důležitá utkání, která českou jednadvacítku čekají později. Ať už jde o listopadové utkání v Turecku nebo doma s Ukrajinou.

„Z našeho pohledu vidím tyto dva listopadové zápasy jako stěžejní v boji o postup na ME,“ naznačil vážnost zápasů svého týmu Lavička.

„Je důležité, aby hráči kteří budou patřit do kádru áčka, byli pro potřeby A-týmu využíváni. A pokud budou v jednadvacítce, budeme je chtít využívat v jednadvacítce. Pokud jejich výkonnost bude taková, že přesáhnou možnosti jednadvacítky, tak se samozřejmě posunou o stupínek výš,“ řek k souvztažnosti mezi dvěma reprezentacemi. „Klukům samozřejmě přeji, aby tu příležitost dostali a v áčku se prosadili,“ dodal.

Nejbližšími soupeři českých lvíčat ovšem bude jak utkání v Lichtenštejnsku, tak zápas doma s Arménií. „Nijak nechci zlehčovat to, co nás teď čeká oproti těm listopadovým zápasům. Před měsícem jsme na oba soupeře již narazili. Každý zápas je jiný, ale určitě chceme získat šest bodů,“ dodal k nejbližším soupeřům trenér Lavička

Nominace fotbalové jednadvacítky:
Brankáři: Diviš (1 start v jedenadvacítce/0 branek), Petr (Parma, 0/0) Švenger (Sparta Krč, 4/0),
obránci: Cigánek (Baník Ostrava, 1/0), Kúdela (Kladno, 3/0), Mazuch (Fiorentina, 1/0), Řezník (Baník Ostrava, 2/0), Suchý (Slavia Praha, 2/0), Švec (Slavia Praha, 8/0),
záložníci: Dočkal (Kladno, 3/2), Fillo (Viktoria Plzeň, 14/2), Gebre Selassie (Slavia Praha, 2/0), Holek (1. FC Brno, 12/0), Janda (Slavia Praha, 3/0), Kalouda (1. FC Brno, 3/0), Rajtoral (Baník Ostrava, 11/0), Střeštík (Brno, 3/0),
útočníci: Pekhart (Tottenham Hotspur, 3/3), Smejkal (1. FC Brno, 2/3), Jeslínek (Kladno, 1/0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články