Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti budou pomáhat nemocným dětem

Čeští fotbaloví reprezentanti se rozhodli pomáhat dětem s poruchou krvetvorby a nemocným leukémií. Svěřenci trenéra Karla Brücknera mezi sebou vybrali 200 000 korun, které věnovali nadaci Kapka naděje. Zakladatelce nadace Vendule Svobodové dnes večer v Praze tuto částku symbolicky předali obránce Tomáš Ujfaluši, brankář Jaromír Blažek, útočník Martin Fenin a vedoucí mužstva Karel Poborský.

Článek

Nápad finančně podpořit nemocné děti prý vznikl před asi před 14 dny. "Hráči národního týmu sami kontaktovali nadaci, že by chtěli pomoci a kam by bylo nejlepší přispět," uvedla tisková manažerka nadace Andrea Sajdlová.

Dobrovolné sbírky, kterou zorganizovala dvojice obránců z italské ligy Ujfaluši a Marek Jankulovský, se zúčastnilo deset členů reprezentačního výběru. Vedle vybrané částky se dnes národní tým dohodl i na další podpoře projektu.

Kapka naděje pomáhá dětem s poruchou krvetvorby a mladým pacientům, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně.

Mimofotbalové aktivity v předvečer srazu národního týmu nejsou ničím neobvyklým. Ujfaluši například před půlrokem shodou okolností také před zápasem evropské kvalifikace s Německem pokřtil knihu "Jak se hraje fotbal v Africe" svého bratrance Robina, s nímž podporuje mladé keňské fotbalisty z chudinských čtvrtí.

Reklama