Hlavní obsah

Brückner: Rosického nápad nám chyběl

Úkol splněn, reprezentace si ve čtvrtek v Teplicích otestovala varianty před kvalifikačním utkáním v Mnichově proti Německu a nezranil se jí další fotbalista. Kouč Karel Brückner nemůže počítat s několika stabilními členy základní sestavy a i proto si chtěl v modelovém utkání vyzkoušet různé možnosti složení týmu. „Bylo to užitečné utkání, zapadající do rámce osmidenního soustředění,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Karel Brückner.

Článek

Premiéru v reprezentaci si ve druhém poločase odbyl obránce Sparty Jiří Kladrubský. Nenastoupil ale v defenzívě, na pozici štítového záložníka vystřídal zkušeného Tomáše Galáska. „Viděl jsem kvalitu od obou hráčů, kteří toho zatím tolik neodehráli,“ připomněl kouč i debut stopera Wolfsburgu Jana Šimůnka.

Zkušený kouč má starosti, zda se stihnou uzdravit klíčoví ofenzivní hráči. „Sionko má virózu, bere antibiotika. Jarolím je přetížený, chronická únava se mu dostala do uzlin v tříslech. Rosický má svalové zranění, což je problém. Nevíme, jestli bude zítra dobrý nebo bude chybět dva měsíce. Tomáš je ale optimistou, my také. To samé platí u Jarolíma,“ uvedl Brückner.

Národní tým v teplickém duelu kontroloval vývoj, jeho hře ale chyběla kreativita kapitána Rosického. „Jeho nápad nám nechyběl malinko, chyběl hodně. Musíme být připravení i na variantu bez něj,“ je na katastrofální variantu připravený Brückner. O startu Rosického v případě uzdravení není pochyb, možná je i varianta se dvěma kreativními hráči. „Alternativ je více, Matějovský může klidně hrát vedle Rosického,“ řekl trenér.

Brückner si také otestoval záložníka Pudila i na levé straně obrany, slávista se mu více zamlouval ve středu pole. „Lépe se mi líbila varianta, kdy byl levý hrotový hráč,“ uvedl Brückner, který chválil sparťanského útočníka Kuliče. „Je to hráč, který do mužstva patří. Doplňuje naše typické hroty Baroše s Kollerem, má herní invenci a kreativitu,“ popsal schopnosti Kuliče trenér.

Reklama