Hlavní obsah

David Jarolím: Němci rozhodnou

TEPLICE

Německý fotbal zná dokonale. V zemi našeho nejbližšího kvalifikačního soupeře v boji o mistrovství Evropy žije už deset let. Český reprezentační záložník David Jarolím proto nepochybuje, že už v sobotu bude mít Brücknerova družina k břehům evropského šampionátu 2008 zase o krok blíže, byť soutěžní zápas hraje až ve středu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Jarolím při tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Výraznou pomoc totiž mohou českému týmu poskytnout Němci v sobotním kvalifikačním utkání v Irsku. Pokud zvítězí, bude mít Česko účast na ME prakticky jistou. „Myslím, že Němci se budou snažit rozhodnout o postupu už v sobotu. Při jejich mentalitě o tom nemůže nikdo pochybovat. Neumím si představit, že by se nějak šetřili a nechávali si to na domácí zápas s námi,“ přemítá 28letý Jarolím.

V Německu žije od léta 1997. Hrál v Bayernu Mnichov a v Norimberku. Nyní je v Hamburku. Reprezentační tým nejbližšího soupeře má dobře zmapovaný. „Pokud budou hrát stejně jako dosud, určitě v Irsku vyhrají. Jsou jasným favoritem sobotního zápasu,“ nepochybuje rodák z Čáslavi. „Ale nelze nevidět, že Irové ještě stále cítí šanci,“ připomíná Jarolím.

Při absenci Poláka a problémech kapitána Rosického zřejmě alespoň na část zápasu nastoupí ve středu v Allianz Areně v Mnichově, kterou dobře zná. „A mám na ni výborné vzpomínky. Hrál jsem tam třikrát a dvakrát vyhrál. Prohra je z pohárového utkání, kdy jsme inkasovali gól v poslední minutě v prodloužení. Snad si bilanci nezhorším,“ těší se Jarolím do Mnichova.

Reklama

Související témata: