Hlavní obsah

Fotbalisté odletěli do Seefeldu, Rosický se zdržel u zubaře

PRAHA

Čeští fotbaloví reprezentanti dnes před polednem odletěli do rakouského Innsbrucku, odkud se přesunou na soustředění před zápasem evropské kvalifikace s Německem do nedalekého Seefeldu. Trenéru Karlu Brücknerovi dělá stále starosti především marodka, a tak se v příštích dnech se svými svěřenci zaměří vedle relaxace a rehabilitace také na hledání alternativ na neobsazené posty.

Článek

Z Teplic, kde národní tým tři dny pobýval, dovezl autobus na letiště pouze devatenáctku hráčů. Zdravotně indisponovaný kapitán Tomáš Rosický si totiž odskočil k zubaři a v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře dorazil později. "Byla to normální, běžná prohlídka u zubaře. Vrtali mi zuby," řekl novinářům Rosický, který už dříve marodil se zuby moudrosti.

Tentokrát ho však o poznání více trápí doznívající zranění stehenního svalu. Kvůli němu raději vynechal čtvrteční přípravný zápas s prvoligovými Teplicemi a jeho start proti Německu je stále nejistý. "S klukama jsem trénoval normálně, ale pořád nad tím přemýšlím. Možná mám nějaký psychický blok v hlavě, trošičku se obávám a nemůžu za to ještě naplno vzít," prohlásil kapitán týmu.

Jeho středeční start by mohl ovlivnit výsledek sobotního souboje Němců s Iry. Pokud vedoucí tým skupiny D na ostrovech zvítězí, Čechy už o postup na šampionát zřejmě nic nepřipraví. "Já jsem o tom takhle ani nepřemýšlel. V Arsenalu samozřejmě vědí, že jestli Němci vyhrajou, že je to skoro jasné, ale nevím, jestli se ozvou. Ale do středy je ještě dost času," podotkl Rosický.

Brücknera tak čeká v Seefeldu hledání náhrad na uvolněné posty. Zřejmě klíčový bude levý kraj obrany, kde vypadl distancovaný Marek Jankulovski. "Zatím ta příprava probíhá, jak jsme si to naplánovali. Pouze ty absence jsou větší, než jsme předpokládali. Budeme muset hledat obsazení těch stěžejních postů a improvizovat. Potřebujeme vyřešit i obsazení středu pole," uvedl kouč.

Brückner nedá na Seefeld dopustit

Soustředění v Seefeldu tentokrát dává fotbalistům větší prostor na přípravu, ovšem podle Brücknera se téměř nic nemění. "Vždycky jsme měli sraz v úterý a v sobotu zápas. Tentokrát jsme ho hráli o dva dny dřív a pro tenhle cyklus to bylo stejně potřebné, jako kdybychom absolvovali mezistátní zápas," naznačil trenér, jak důležitý pro něj byl duel s Teplicemi.

V Rakousku Češi najdou ideální podmínky. "Máme tam výborné možnosti na dobrý relax a rehabilitaci. Fitness, posilovna," pochvaloval si Brückner místo, které národní tým již několik let využívá. Na sobotu naplánuje hráčům klasický trénink, sledovat bude také zápas Irska s Německem. "Pro nás by bylo samozřejmě dobré, kdyby Němci vyhráli, ale já si s tím hlavu nelámu," usmál se kouč. Podobně hovořil i Jarolím. "Němci vezmou zápas s námi naprosto vážně, i kdyby v sobotu vyhráli," podotkl.

V Seefeldu bude na programu také minimálně část modelového utkání. "Trošku upravíme systémový režim. Bude to také o taktickém tréninku, což bude na pořadu dne v neděli a pondělí," přiblížil trenér.

Reprezentanti byli rádi, že se před středečním soubojem s Německem vyhnou zdlouhavému cestování. Přesun do Mnichova trvá autobusem jen hodinu. Útočník Jan Koller plánoval, že se půjde podívat do města. "Kluci, kteří hrajou golf, si asi půjdou zahrát. Seefeld je ideální místo na rehabilitaci, i když teplo asi moc nebude," pousmál se vysoký kanonýr.

Jen obvyklé nedělní volno hráčům tentokrát odpadne. "Každý je rád, když může doma strávit co nejvíc času. Ale v Seefeedu je co se týče regeneračních věcí úplně všechno, takže nám to vůbec nedělá problém," dodal Rosický.

Reklama

Související témata: