Hlavní obsah

Fotbalisté už trénovali pod alpskými štíty

Karel Felt (Seefeld)Právo

První trénink ve Sportovním centru v Seefeldu absolvovali v pátek odpoledne čeští fotbaloví reprezentanti. Měl spíš regenerační charakter. „Nemusí to být vždycky jen o kopání do míče,“ říkal s úsměvem trenér Karel Brückner.

Článek

Český kouč je v Seefeldu náramně spokojený. Reprezentace bydlí v hotelu Dorint už počtvrté a Brückner si toto místo doslova zamiloval. Není tajemstvím, že v případě postupu by se měl stát Seefeld, s nedalekým letištěm v Innsbrucku, hlavním sídlem české fotbalové reprezentace. „Hrajeme v Mnichově, tak přeci nepojedeme do Břeclavi,“ reagoval Brückner na dotaz jednoho z novinářů. Zřejmě přesně nepochopil otázku, co se mu v Seefeldu tak líbí.

I když je milovníkem spíše deště, odpolední sluníčko se zamlouvalo i jemu. V závěru tréninku ale udělala rtuť teploměru sešup o téměř deset stupňů a spíš to vypadalo, že z mraků, trhajících se o špičky okolních alpských velikánů, se začne sypat sníh.

Kollerova výška platila i při tréninku

Mužstvo bylo př tréninku rozdělené na dvě skupiny. Kromě běhání se hrála zvláštní obdoba nohejbalu, kdy se smí míč zasáhnout nohou jednou a pak se nahrává a zakončuje už jen hlavou. V tom měla navrch pětice, v níž byl Jan Koller.

Zatímco hráči, kteří ve čtvrtek nastoupili v Teplicích, měli trénink kratší, ti, co hráli méně a marodi, dostali mírně přidáno. „Mám zanícené uzliny v tříslech, dostalo se to tam až od kotníku. Do středy bych ale měl být fit,“ říkal David Jarolím. „Doléčuji bolavý krk. Den ze dne je to lepší,“ hlásil Libor Sionko. „To je jen prevence, malinko mě v lýtku táhlo,“ usmíval se Petr Čech zájmu o jeho obinadlem stažené levý lýtko.

Rosický trénuje normálně, ale hlídá střelbu 

Největší pozornost však byla soustředěna na kapitána mužstva Tomáše Rosického. „Byl jsem u zubaře, ale to nemá se zraněním tentokrát nic společného. Běžná kontrola a jedno vrtání. Co se týká zranění, věřím, že do středy budu v pořádku a nastoupím. O jiné variantě zatím neuvažuji. Ve čtvrtek jsem nechtěl ještě riskovat, ale cítím zlepšení. Trénuji normálně, jen se hlídám a střelbu rozděluji rovnoměrně mezi pravačku i levačku,“ pravil spokojeně Rosický.

V hotelu Dorint mužstvo obývá stejné podlaží, jako na soustředění před loňským světovým šampionátem. Složení dvojic na pokojích většinou kopíruje blízké vztahy. Mladíci Fenin a Šimůnek jsou na dvojáku, stejně jako norimberští borci Blažek s Galáskem. Zvláštní je dvojice dodatečně povolaných Pudila s Kladrubským, ale derby už prý na pokoji nedohrávají. Bez parťáka Jankulovského zůstal sám Ujfaluši, tradičními sólisty jsou Čech a Koller. V tyrolském zimním středisku Seefeldu budou čeští fotbalisté až do úterka, kdy se přemístí ke středečnímu kvalifikačnímu duelu s Němci do Mnichova.

Reklama