Hlavní obsah

Němci hráli, co potřebovali, shodli se hráči

Karel Felt (Seefeld)Právo

Němci hráli v sobotu večer v Dublinu proti Irům to, co potřebovali. To znamená neprohrát a získat bod, který pečetil postup. To se jim podařilo a ze skupiny D postupují na EURO 2008 jako první. Čeští fotbalisté duel svých středečním soupeřů pečlivě sledovali na soustředění v rakouském Seefeldu a jsou přesvědčeni, že v Mnichově to bude úplně jiný zápas.

Článek

„Nepřekvapili mě ničím a z pohledu našeho vzájemného středečního utkání mi tento zápas také nic neukázal. V Mnichově to bude úplně o něčem jiném. I přes absenci několika hráčů mají stále k dispozici dostatečnou kvalitu a nic se nemění na jejich stylu, taktice a vysoké herní disciplíně,“ glosoval zápas kouč českého týmu Karel Brückner.

Čeští fotbalisté měli možnost sledovat zápas ve společenské místnosti hotelu Dorint na velkém plátnu, ale většinou se sešli na pokojích. „Já byl u maséra Edy Poustky. Sedělo nás tam asi deset,“ prozradil Radoslav Kováč. „Byl to dobrý zápas. Oběma týmům šlo o hodně a vycházely z kvalitní obrany. Víc šancí měli určitě Irové. Řekl bych že podstatně víc, než loni na podzim proti nám. Němci ale hráli, co potřebovali. Lehmann je také podržel. My jsme mu všichni fandili. S námi to bude jiný fotbal, ale bod z Mnichova by byl zlatý,“ dodal Kováč.

Rosický fandil Lehmannovi 

„Sobotní zápas ukázal ohromnou sílu Němců. Hráli kombinační fotbal, zbytečně neodkopli jediný míč. Také Kuranyi dokázal vpředu balón udržet. Když se pak dostali pod tlak Irů a museli čelit jejich standardkám, zvládali to v pohodě. Bránili skvěle a uhráli s přehledem to, co potřebovali. Přesně tak musíme hrát ve středu,“ nabídl svůj pohled Tomáš Ujfaluši.

„Výsledek je pro nás dobrý. Byl to hodně takticky vedený zápas. Němci hráli přesně na ten bod, který jim zaručoval postup. Vycházeli z pozorné obrany, ale pokoušeli se také o útočné akce. Víc šancí však měli Irové. Mně osobně zápas tolik neukázal. Jejich stopery Metzeldera a Mertesackera znám dobře, s prvním jsem hrál v Dortmundu, druhý mě zlobil, když působil v Hannoveru. Vím, co od nich mohu čekat,“ přidal se Jan Koller.

„Hodně jsem fandil Lehmannnovi. V Arsenalu po zranění nechytá, ale Němce v sobotu podržel. Proti nám kvůli kartám nebude, což je škoda. Rád bych si proti němu zahrál. Z pohledu středečního duelu s Němci nám ale sobotní utkání v Dublinu moc neukázalo. Irové jsou nepříjemní, to jsme věděli. Němci hráli odpovědně a výborně takticky na to, co potřebovali uhrát, tedy minimálně ten postupový bod. Neměli vlastně žádnou velkou šanci. S námi to bude o úplně něčem jiném,“ zdůraznil kapitán týmu Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: